Rikooo's Aircrafts no works in prepar 3d v4

Lockheed Martin offers us Prepar3D v4 and v5 now native for 64-bit systems and VR compatible. Prepar3D engages users in immersive training through realistic environments. Ideal for commercial, academic, professional, or military instruction.
brunoeduardo
New Member
New Member
Posts: 1
Joined: 24 Apr 2017, 01:04

Rikooo's Aircrafts no works in prepar 3d v4

Unread post by brunoeduardo »

Some news to new version of prepar 3d v4?
howlak
New Member
New Member
Posts: 3
Joined: 06 Mar 2011, 22:09
Most used simulator: FSX
Location: Zaragoza

Rikooo's Aircrafts no works in prepar 3d v4

Unread post by howlak »

The main title is not accurate, looks like all Rikoo FSX aircraft don't work.:

Rikoo is not the core developer of the addons. Many FSX NATIVE aircraft work in P3D V4, either original or modded by Rikoo. But FS9 ported aircraft don't work.
macca22au
New Member
New Member
Posts: 4
Joined: 06 Oct 2016, 12:41

Rikooo's Aircrafts no works in prepar 3d v4

Unread post by macca22au »

Guys, very few or no FSX or FS2004 aircraft will work in P3Dv4.

Most P3d v3 aircraft, particularly complex aircraft with FMC do not work in P3D4

The 64bit architecture of P3D4, means that some aircraft, scenery etc will need some change to be compatible.

I urge the authors of many of the downloads here to work on updating their add-ons.
DRCW
Premium Member
Premium Member
Posts: 86
Joined: 08 Dec 2014, 09:37

Rikooo's Aircrafts no works in prepar 3d v4

Unread post by DRCW »

Not even Chris Evens has figured out all the do's and don't when he release's a aircraft he claims works in V4. Understanding that, you must allow for these bugs to get worked out, one by one. Some aircraft will work while others do not, it is that simple. Uninstall any that do not work and are causing crashes. Wait a little, read forums, and watch for those who dedicate their lives to freeware, get the bugs fixed. Most of these errors are in the changes in code that turn P3D from 32 bit to 64. In the end it will be well worth it. Sure beats FSW... Scenery files seem to all work in P3D v4 . I was able to download all my photo scenery. That is due to scenery files are nothing more than textures while aircraft are far more involved in operation and formulas.
Post Reply

Return to “Prepar3D v4 and v5 (64 bits)”