Basa

Topik-lambang Pitakonan Gwp ora nggarap pesawat apa wae

More
1 taun 8 sasi kepungkur #760 by aamalk

Aku nyabrang sak 5 nambah pesawat sing ngandhani yen wis gpws nanging aku ora krungu apa-apa nalika im landing.do sampeyan kudu ngaktifake ing ngendi wae utawa kerjane kanthi otomatis?

Mangga Mlebu or Gawe akun kanggo nggabungake obrolan.

More
1 taun 3 sasi kepungkur - 1 taun 3 sasi kepungkur #937 by DRCW

File swara FSX diaktifake nggunakake file DLL lan versi bit 64 ngaktifake kanthi nggunakake xml. Yen sampeyan kepengin, sampeyan bisa ngowahi file kasebut menyang xml
Ukuran: dsd_fsx_xml_sound.gau
Sanajan jenenge nuduhake FSX, ukuran kasebut uga bakal digunakake ing FS2004. Iku akeh banget adhedhasar dsd_xml_sound3.gau.

Sintaks Panel.cfg
gauge10 = dsd_fsx_xml_sound! Suara, 2,2,2,2,. / gauges / dsd_xml_sound.ini
gauge11 = dsd_fsx_xml_sound! Debugger, 420,550,600,80

Pangowahan sing paling penting ing fungsi ngukur iku cara ngatur setelan volume. Versi sadurungé saka ukuran kasebut migunakaké sawetara saka 0 kanggo 100 kanggo nggolek / nyetel tingkat volume. Aku wis ngowahi iki menyang sawetara sing digunakake dening DirectSound, -10000 (minangka banget, banget sepi) kanggo 0 (minangka volume lengkap). Yen owah-owahan iki bakal nyebabake masalah karo kode sing ana, sampeyan bisa nyetel variabel (L: Control Volume Lama) kanggo meksa ngukur bali menyang cara lawas ngontrol setelan volume. Deleng ing ngisor iki.

Kanggo sing ora migunakake versi sadurungé ngukur, saben swara dikontrol déning XML sing kapisah: L: Variabel (kasebut ing ngisor iki disebut LVar.) Sampeyan ngontrol swara kanthi nyetel variabel kontrol (LVar) menyang nilai sing cocok tumindak sing dikarepake. Sampeyan nyetel LVars menyang swara nggunakake file konfigurasi. Nemtokake file konfigurasi ing panel.cfg, minangka parameter kelima kanggo elemen "Sound" - ndeleng conto ing ndhuwur. Pangukuran bakal nderek cara ing ngisor iki kanggo ngevaluasi file konfigurasi sing diwenehake:

1. Sampeyan nemtokake path relatif kanthi miwiti kanthi 'titik' - ndeleng sintaks sampel, ndhuwur. Titik iki kanthi efektif nangkep kita ing folder utama FS. Ing conto ing ndhuwur, file .ini dumunung ing folder utama FS, lan diarani dsd_xml_sound.ini. Sampeyan ora diwatesi menyang folder FS gauges, sampeyan bisa nemtokake folder apa wae sing disenengi Tantangan mung nyediakake pangguna pungkasan wis folder sing sampeyan nemtokake ing sistem folder FS. Iki minangka cara sing digunakake dening versi sadurungé ngukur swara.

2. Utawa, sampeyan bisa mbangun path Absolute menyang file konfigurasi. Ing ngukur bakal katon munggah path dhewe jeneng qualified. Kanthi ngeculake jeneng gauge kasebut, kita ditinggalake kanthi path menyang folder tartamtu kanggo ngukur. Kanggo jeneng path, sampeyan bakal nambah folder tartamtu lan jeneng berkas kanggo file konfigurasi sampeyan. Contone, pesawat tes biasa saya diinstal ing folder sing disebut:
D: \ fsx \ Aircraft \ b777_300
Nginstal ukuran ing panel panel, lan nemtokake file konfigurasi kanthi mangkono:
gauge37 = dsd_fsx_xml_sound! Suara, 2,2,2,2, \ dsd_fsx_test_sound.ini
bakal mrodhuksi spesifikasi konfigurasi saka
D: \ fsx \ Aircraft \ b777_300 \ panel \ dsd_fsx_test_sound.ini - nempelake file konfigurasi ing folder panel pesawat, kanthi swara
Wigati dimangerteni menawa kanthi metode iki, ora ana titik ing awal string parameter parameter.cfg, nanging string diwiwiti karo / utawa \ karakter. Ukuran kasebut bakal nambani / lan \ karakter sing setara.

3. Yen gauge ora nemokake karakter titik utawa motong ing awal string parameter, bakal nelusuri string kanggo karakter titik ":" Yen nemokake siji, bakal ngira yen sampeyan wis nyedhiyani path lengkap kalebu huruf drive, kanggo file konfigurasi lan bakal nyoba ngemot tanpa ana pangaturan.
Aku ora nyaranake pendekatan iki kanggo apa-apa liyane saka nggunakake pribadi ing komputer sampeyan dhewe. Nemtokake file konfigurasi kaya "D: \ fsx \ gauges \ sound_config.ini" njaluk alangan yen sampeyan nyaluraké panel. Kita pancene ora ngerti ngendi pangguna pungkasan wis nginstal FS.

4. Yen ngukur ora nemokake karakter ":", bakal ngira yen sampeyan nyoba nemtokake path kanthi cara sing padha kaya ing prosedur 2, ing ndhuwur. Bakal nyedhiyani string parameter sing diwenehake menyang path sing ngukur dimensi, nyediakake karakter motong sing diperlokake. Tahan karo conto pesawat uji, kanthi ukuran dimuat saka folder panel, nyediakake string file konfigurasi kaya iki:
gauge37 = dsd_fsx_xml_sound! Suara, 2,2,2,2, panel_sounds \ dsd_fsx_test_sound.ini
bakal mrodhuksi spesifikasi konfigurasi saka
D: \ fsx \ Aircraft \ b777_300 \ panel \ panel_sounds \ dsd_fsx_test_sound.ini

5. File konfigurasi standar. Yen ora ana file konfigurasi sing ditemtokake, utawa yen ukuran ora nemokake file kasebut, bakal nggunakake jeneng gawan. Ukiran bakal katon munggah path dhewe jeneng sing cocog (ing kasus sampeyan utawa pangguna pungkasan wis ngganti jeneng kasebut,) copot ekstensi file ".gau", lan nambah ".ini" Berkas konfigurasi default kaya ing folder sing padha ukuran, kanthi jeneng basa sing padha. Cara iki kudu ngurangi persyaratan kanggo nemtokake file konfigurasi ing akeh kasus. Elinga yen gauge nggunakake gawan amarga sampeyan ora nemtokake file konfigurasi, mung nglakoni kanthi tanpa luwih. Nanging, yen nggunakake default amarga ora nemokake file sing sampeyan tulisake, bakal muncul kotak pesen Windows sing nuduhake sampeyan.

Nggawe File Konfigurasi
File konfigurasi digunakake kanggo sawetara perkara. Paling penting iki bakal nggawe paring antarane swara sampeyan pengin muter lan LVars sing bakal digunakake kanggo ngontrol swara kasebut. Yen katon ing daftar file .ini file ing mburi dokumen iki, sampeyan bakal nemokake sing ngandhut telung bagean. Saka iki, siji diarani [Swara] lan siji diarani [LVars]. Saben duwe daftar entri nomer. Penomoran punika carane pranala antarane swara lan LVar didegaké. Wigati dimangerteni yèn iki minangka pinunjul mung kanggo panomeran nomer. Swara ing entri Sound00 dicocogake karo LVar ing Lvar00, swara ing entri Sound01 dicocogake karo LVar ing Lvar01, lan liya-liyane.

Nalika sampeyan wis nglumpukake saiki, nemtokake LVars ing file konfigurasi, sampeyan mung nyedhiyakake jeneng kosong. Sampeyan ora nambah "L:" ing awal, utawa ", nomer" ing mburi. Iki ora ana hubungane karo carane sampeyan bakal ngakses variabel ing XML, mung relevan karo cara sing diukur C / C ++ nganggo variabel kasebut.

Nalika sampeyan nggawe entri kanggo swara kasebut ing file konfigurasi, sampeyan bisa, yen pengin, nemtokake volume sing bakal ditrapake ing swara nalika dimuat. Waca loro entri swara pisanan ing file sampel .ini ing ngisor iki. Opsi iki migunani yen sampeyan, utawa pangguna pungkasan produk sampeyan, aran swara utawa swara tartamtu, sing kacathet, banget swara. Sampeyan bisa nemtokake volume supaya bisa digunakake lan kanthi mangkono ora kudu nyusahake setelan kasebut ing pangukuran sampeyan. Nemtokake setelan volume ing cara iki ora bakal ngalangi sampeyan saka ngganti level volume mengko.

Nalika sampeyan nemtokake swara ing file konfigurasi, pangukuran bakal tindakake protokol sing padha kanggo nemtokake jeneng swara kayata kanggo nemtokake jeneng file konfigurasi. Sampeyan bisa nggunakake path relatif (diwiwiti karo "dot" lan ngrujuk menyang folder ing folder folder FS) utawa sampeyan bisa mbangun path Absolute, nggunakake path menyang file konfigurasi minangka basis (kanthi nemtokake \ or / karakter pisanan parameter string, utawa kanthi nyathet folder lan file tanpa garis miring anjog.) Deleng setelan swara pisanan ing file sample .ini ngisor. Iku nemtokake folder sing dijenengake PanelSounds, dumunung ing folder ing ngendi file konfigurasi ditemokake, minangka lokasi file swara.
Angukur ora verifikasi jeneng swara individu ing wektu ngukur. Nanging, bakal nggunakake kothak pesen Windows kanggo ngabari pangguna yen swara tartamtu ora bisa ditemokake nalika ana upaya kanggo muter swara kasebut.

Setelan ing grup katelu, [Config] bakal direview sabanjure.

Nganggo swara
Kanggo ngontrol swara sing diwenehake, mung prakara nyetel LVar sing cocog karo angka sing didaftar ing ngisor iki kanggo tindakan sing dikepengini:
1 (> L: SomeXMLControlVar, nomer) bakal muter swara sepisan, tanpa owah-owahan kanggo volume utawa pan setting.
0 (> L: SomeOtherXMLControlVar, angka) bakal ngendheke swara yen lagi diputer.
8 (> L: YetAnotherXMLControlVar, nomer) bakal nompo setelan volume lan pan input saiki. Iku bakal digunakake kanggo swara ing pitakonan, lan pungkasanipun, kanthi miwiti muter swara ing mode looping.

Variabel kontrol gauge bisa nggunakake nilai ing ngisor iki:
0 - Stop Sound
1 - Puter swara sapisan, tanpa ngganti setelan volume utawa pan sing ana saiki.
2 - Puter swara minangka daur ulang, tanpa ngganti setelan volume utawa pan sing wis ana.
3 - Ngeset volume swara, nggunakake setelan sing ditemokake ing variabel VolumeIn kasebut, tingali ing ngisor iki.
4 - Njaluk setelan volume swara saiki, nemtokake ing variabel Volume sing ditemtokake.
5 - Ngeset telusur swara, nggunakake setelan sing ditemokake ing variabel PanIn sing ditemtokake.
6 - Njupuk setting pan saiki swara, dilebokake ing variabel PanOut sing ditemtokake.
7 - Puter swara sapisan, nanging pisanan nyetel volume lan telusur menyang setelan sing ditemokake ing variabel VolumeIn lan PanIn.
8 - Puter swara minangka daur ulang, nanging pisanan nyetel volume lan pan kanggo setelan sing ditemokake ing variabel VolumeIn lan PanIn.
9 - Nggawe status looping swara. Bakal ngasilake 1 yen swara muter muter, 0 yen swara diputer sawisé mode utawa ora lagi diputer.
10 - Ngilangake swara. Swara bakal kanthi otomatis unloaded ing gauge exit, nanging yen file swara gedhe, lan sampeyan rampung karo, sampeyan bisa uga pengin mbongkar langsung, lan mbalekake memori. Perintah iki bisa uga migunake nalika nyoba. Sampeyan bisa nggawe swara lan ngisi maneh, tanpa ngisi maneh panel kabeh.
11 - Muat swara, nggunakake piranti swara Windows. Secara default ukur bakal nggunakake piranti swara Windows kanggo muter swara. Yen sampeyan pengin nggunakake piranti swara Windows (biasane kertu swara kapindho, utawa piranti swara USB) sampeyan bisa nggunakake nilai 11 kanggo mbukak swara kanggo diputer ing piranti swara. Kabeh printah liyane, yen kudu ngisi swara sadurunge nindakake fungsi dhewe, bakal ngemot swara kanggo piranti swara Windows. Yen sampeyan pengin nggunakake piranti swara, sampeyan kudu nggunakake printah iki supaya luwih dhisik mbukak swara sadurunge sampeyan nindakake apa-apa. Apa piranti swara dadi piranti sing padha karo piranti swara, swara kasebut bakal dimuat nganggo piranti swara sing kasedhiya. Yen sampeyan pengin swara muter liwat headset pangguna, yen saiki, sampeyan bisa nggunakake Nilai iki. Yen pangguna liya ora duwe headset, swara sing padha bakal diputer dening piranti swara apa wae pangguna ora. Klebu karo paket iki minangka sarana sing bakal ngidini pangguna kanthi tegas nemtokake piranti swara kanggo ngukur. Aku nyangka yen ing meh kabeh kasus, sarana iki ora bakal dibutuhake. Iku mung perlu yen pangguna nganggep bilih standar Windows ora cocok kanggo FS, nanging ora pengin ngganti standar Windows.
12 - Minangka 11 ndhuwur, nanging diundhuh swara kanthi nggunakake piranti swara Windows.

Ing bagean Config saka file .ini, item-item ing ngisor iki bisa diset. Kabeh padha katon karo nilai-standar standar sing cocog.

MaxSounds = 10
Default punika 10, nanging maksimal saiki 1000. (Ya, sampeyan maca sing bener!) Aku ora bisa ndeleng sapa sing nggunakake akeh, nanging memori dialokasikan saiki kanthi dinamis, saéngga ora ana watesan sing dhuwur banget. Bakal ngidini pangguna sing darmabakti supaya ora ngemot luwih saka siji pangguna ing panel sing padha. Aku wis weruh sing kelakon. Tetep maksimum kanggo jumlah swara sampeyan bakal nggunakake bakal ngurangi loro CPU lan nggunakake memori dening ngukur.

ErrorFlag = -1
Ing kasus sawetara kesalahan sing kedadeyan, variabel kontrol gauge bakal disetel menyang nilai kasebut. Default yaiku -1. Sampeyan bisa milih sembarang integer value sing sampeyan seneng, kajaba sawetara 1 kanggo 99, sing ditrapake kanggo perintah nyata. Pengukur saiki wis sawetara Windows Message Box sing dibangun ing sing bakal katon ing acara saka kesalahan. Aku nyangka yen mung siji sing bakal sampeyan deleng bakal kedadeyan yen ngukur ora nemokake file swara sing ditemtokake ing file .ini. Kanggo ngatasi masalah pemecahan masalah, bakal ngandhani pangguna file sing ora ditemokake. Yen ana kesalahan, ana owah-owahan liyane kanggo variabel kontrol swara kasebut bakal diilangi. Bocor liyane bakal diproses manawa.

GlobalCommands = DSDGlobals
Sampeyan bisa nyetel variabel iki menyang 3 angka sing penting.
1 - mandheg kabeh swara sing lagi diputer.
2 - mutes kabeh swara. Iku nyetel volume kanggo -10000, nanging ora mandheg saka muter.
3 - unmutes kabeh swara sadurunge digawe bisu. Iku nguripake setelan volume sadurunge disimpen.
Ing saben kasus, variabel bakal direset kanggo 0.

VolumeVarIn = dsd_xml_sound_volume_in
Gunakake variabel iki kanggo nemtokake setelan volume kanggo nggunakake perintah SetVolume (3). Volume ditemtokake minangka nilai antarane 0 (volume lengkap) lan -10000 (100 db attenuation, ora bisa ditemokake.) Ing praktik, setelan apa wae kurang saka babagan -3000 (30 db attenuation) bakal dirungokake.

PanVarIn = dsd_xml_sound_pan_in
Gunakake variabel iki kanggo nemtokake setelan kothak kanggo nggunakake perintah SetPan (5). Pan ditemtokake minangka nilai antarane -10000 (kiwa lengkap) lan 10000 (tengen kebak). 0 dipusatake.

VolumeVarOut = dsd_xml_sound_volume_out
Gunakake variabel iki kanggo nampa setelan volume sing diduweni karo perintah GetVolume (4).

PanVarOut = dsd_xml_sound_pan_out
Gunakake variabel iki kanggo nampa pan sing ditampa kanthi perintah GetPan (6).

LoopOut = dsd_xml_sound_loop_out
Gunakake variabel iki kanggo nampa pangaturan daur ulang kanthi perintah Get Looping Status (9).

VolumePlayed = dsd_volume_played
Variabel iki kanthi otomatis bakal nampa setelan volume sing digunakake nalika printah swara pungkasan diterbitake. Elinga yen tingkat volume iki ora bisa diterapake maneh - bisa uga diganti nganggo perintah SetVolume.

PanPlayed = dsd_pan_played
Variabel iki bakal otomatis nampa pan setting sing digunakake nalika perintah muter pungkasan diterbitake. Elinga yen setelan kuali iki ora dileksanake maneh - bisa uga diganti karo perintah SetPan.

LoopPlayed = dsd_loop_played
Variabel iki kanthi otomatis bakal nampa setelan daur ulang nalika diputer.

LVARS liyane, jeneng ora dipilih:

FSSoundIsOn:
Ing FS9 lan FSX, variabel iki bakal ngasilake 1 yen swara FS aktif lan 0 yen ora. Swara gauge dhewe bakal ngetutake status swara FS - dheweke bakal bisu yen swara FS mati utawa yen sim wis ngaso.

Volume Control lawas:
Settable. Yen disetel menyang 1, ukuran kasebut bakal migunakake kisaran volume lawas 0 kanggo 100, kanthi 100 minangka volume lengkap lan 0 minangka piranti sing diisi. Yen disetel menyang 0, ukuran kasebut bakal nggunakake jangkoan DirectSound sing nyata, yaiku -10000 kanggo dianterna kanthi otomatis, menyang 0, sing nggambar volume lengkap. Elinga yèn ukuran kasebut nemoni nilai positif kanggo volume ing [Sounds] bagean file .ini, bakal ngira yen sampeyan pengin nggunakake jangkoan lawas lan bakal nyetel variabel iki kanthi saksama. Kanggo cenderung sacara teknis, sawetara DirectSound nggantosi redaman ing 100ths saka decibels, supaya nilai -10000 nggambarake ngurangi desibel 100. Aja ngowahi variabel kasebut sakwise disetel - masalah ala bakal kelakon.

VoiceAvailable:
Variabel iki bakal nuduhake apa piranti swara sing kapisah. Ngasilake 1 yen sistem kasebut nduweni swara lan piranti swara Windows kapisah, lan 0 digunakake.

FSVersionMajor, FSVersionMinor, FSVersionBuild:
Variabel iki ngowahi informasi rinci bab versi Flight Simulator sing ngukur.
FSVersionMajor ngasilake 9 kanggo FS2004 lan 10 kanggo FSX. Disedhiyakake yen sampeyan pengin nggunakake kode spesifik versi ing ukuran dhewe.

SimConnected:
FSX Mung. Ngasilake 1 yen pranala menyang SimConnect didegaké lan 0 yen ora.

FSSimIsPaused:
Ngasilake 1 yen simulasi kasebut ngaso, lan 0 yen ora.

SoundIsMuted:
Ing FS9 lan FSX, variabel iki bakal ngasilake 1 yen pengukur wis ngendhakake swara dhewe lan 0 yen swara ora dirusi.

UserMutedSounds
Ing FS9 lan FSX, variabel iki bakal ngasilake 1 yen ngukur XML ngeculake swara kanthi nyetel variabel GlobalCommands menyang nilai 2. Nalika swara individu bakal bisa diunekake kanthi nyetel tingkat volume, swara ora bakal otomatis unmute kanthi owah-owahan ing variabel swara utawa ngaso status. Sampeyan kudu kanthi manual unmute kanthi nyetel variabel Pranala Global menyang 3. Yen swara durung diresiki, variabel bakal duwe nilai nol.

ViewSystemStatus:
FSX Mung. Ditampa liwat SimConnect.
0 - Tampilan njaba (titik).
1 - 2D view cockpit
2 - 3D VC view
4 - Tampilan Orthogonal (peta)
ViewSystemMessages:
FSX Mung. Nilai default punika nol. Yen disetel menyang nilai non-nol, nilai ViewSystemStatus, ing ndhuwur, bakal diterbitake ing Windows Message Box, saben wektu ganti. Temenan, mung kanggo eksperimen.

TimeOfDay:
FS2004 Mung. Ngasilake variabel Waktu Wektu sing rusak.

Conto .ini:
Kanthi ngecualikake rong entri kapisan ing bagean [Swara], tuladha ing ngisor iki nggambarake nilai-nilai sing standar gauge sing bakal digunakake kanthi ora ana nilai sing ditemtokake pangguna, utawa ora ana file konfigurasi kabeh. Entri Sound pisanan nggambarake spesifikasi swara sing dumunung ing folder sing dijenengi PanelSounds, kanthi folder iki dumunung ing folder panel pesawat. Suwene rong entri swara nuduhake spesifikasi sajrone volume sing bakal ditugasake ing swara nalika pisanan diiseni dening gauge. Entri kapisan lan kaping telu nggambarake spesifikasi file, ing folder, karo folder kasebut dumunung ing folder sing padha minangka file konfigurasi.

[Config]
MaxSounds = 10
GlobalCommands = DSDGlobals
VolumeVarIn = dsd_xml_sound_volume_in
PanVarIn = dsd_xml_sound_pan_in
VolumeVarOut = dsd_xml_sound_volume_out
PanVarOut = dsd_xml_sound_pan_out
LoopOut = dsd_xml_sound_loop_out
VolumePlayed = dsd_volume_played
PanPlayed = dsd_pan_played
LoopPlayed = dsd_loop_played

[Kedadeyan]
Sound00 = \ PanelSounds \ dsd_xml_00.wav, -1500
Sound01 =. \ Sound \ dsd \ dsd_xml_01.wav, -2000
Sound02 = Swara \ dsd \ dsd_xml_02.wav
Sound03 =. \ Sound \ dsd \ dsd_xml_03.wav
Sound04 =. \ Sound \ dsd \ dsd_xml_04.wav
Sound05 =. \ Sound \ dsd \ dsd_xml_05.wav
Sound06 =. \ Sound \ dsd \ dsd_xml_06.wav
Sound07 =. \ Sound \ dsd \ dsd_xml_07.wav
Sound08 =. \ Sound \ dsd \ dsd_xml_08.wav
Sound09 =. \ Sound \ dsd \ dsd_xml_09.wav
Sound100 =. \ Sound \ dsd \ dsd_xml_100.wav
Sound999 =. \ Sound \ dsd \ dsd_xml_999.wav

[LVars]
Lvar00 = dsd_fsx_sound_id_00
Lvar01 = dsd_fsx_sound_id_01
Lvar02 = dsd_fsx_sound_id_02
Lvar03 = dsd_fsx_sound_id_03
Lvar04 = dsd_fsx_sound_id_04
Lvar05 = dsd_fsx_sound_id_05
Lvar06 = dsd_fsx_sound_id_06
Lvar07 = dsd_fsx_sound_id_07
Lvar08 = dsd_fsx_sound_id_08
Lvar09 = dsd_fsx_sound_id_09
LVar100 = dsd_fsx_sound_id_100
LVar999 = dsd_fsx_sound_id_999

Pangowahan pungkasan: 1 taun 3 sasi kapungkur dening DRCW.

Mangga Mlebu or Gawe akun kanggo nggabungake obrolan.

  • Ora diijini: kanggo nggawe topik anyar.
  • Ora diijini: kanggo reply.
  • Ora diijini: kanggo nambah Berkas.
  • Ora diijini: kanggo sunting pesen.
Wektu kanggo nggawe kaca: 0.164 detik
Basa