јазици

На тема-icon прашање Проект Airbus A32x FD-FMC v1.55: нема листа на SID / STAR на FMC

Повеќе
1 година 10 месеци # 814 by CL38

Го поставувам ова прашање, бидејќи не можам да излезам од проблеми за неколку дена.
Мој проблем: по инсталацијата на Project Airbus A32x FD-FMC v1_55 (софтвер преземен од library.avisim.net) кога ја стартувам апликацијата од P3D_v4 бесплатен лет со слободен план за летање од Ница-Азурниот брег до Лондон Хитроу, а по стартувањето на моторите на FMC немам SID / STAR листа и FMC тастатурата е неактивна.
Јас забележав дека прирачникот за инсталација на додатокот укажува на тоа дека овој вид на инциденти мора да дојде од лоша инсталација на XMLTools3D.dll или лоша декларација во DLL.xml, но не гледам грешка што ја направив во мојата инсталација.

Што направив:
- Од 2 месеци отидов од FSX Златно издание до P3D v4; Претходно го инсталирав овој проект на Ербас FSX без проблеми и нормално работеше;
- пред мигрирање P3D Јас деинсталиран FSX и моите додатоци;
- по инсталацијата на P3D Јас повторно инсталиран FSX (освен забрзување) за да се повратат авионите содржани во FSX но отсуствува во P3D, без проблем;
- Повторно инсталирав и го користев A320 Familly Mega пакетот од Rikoooo, нема проблем;
- Јас го преземав Project Airbus A32x v1_55 и го инсталирав по инсталациониот прирачник (рачна инсталација за P3D v4); Забележав неколку несогласувања помеѓу упатството за инсталација и софтверското стебло
§5: Ја копирав XMLTools3D.dll во C \ Programs \ Lockheed_Martin \ Prepar3D_v4
§5: ја креирав папката "Модули" во C \ Programs \ Lockheed_Martin \ Prepar3D_v4 каде што го залепив LoggerX.dll
§7: датотеката FD-FMC_database.kmz не е во папката FD_FMC, туку во FD_FMC Doc и Manuals; Јас го копирав во датотеката FD-FMC;
§7: датотеката FMC_Path.ini недостасува од v1.55, па го обновив FMC_Path.ini од мојата претходна верзија v1.0 и ја копирав во папката FD_FMC
§8.2: датотеката DLL.xml е во C \ ProgramData \ Локхид Мартин \ Prepar3D_v4; Јас додадам две наведени декларации (XMLTools и LoggerX); спротивно на она што е наведено Се прашувам дали оваа датотека е во главната папка P3D како што е наведено;
- И кога го започнав мојот бесплатен лет, наидов на проблем
- Го користев Проектот Airbus A32x 1_55 од FSX (инсталацијата е автоматска); Се сретнав со 2 проблеми за да не знам дека е прикажан со ↑ 5 и нема FMC со ↑ 7; дека јас се реши со инсталирање FSX Забрзување; а потоа и мојот лет Ница> Лондон со СИД / СТАР работеше совршено.
Исто така постои и поим што може да биде важно, имено дека кога ќе го користам FSX Имам безбедносни пораки да го прифатам XMLTools.dll како безбеден софтвер за датотеки и доверба, безбедносни пораки што ги немам кога ги користам P3Dv4

Ако некој може да ми каже како да излезам од оваа лоша ситуација P3D v4, јас би бил многу благодарен.

Ве молиме Логирај Се or Направи сметка да се приклучат на разговор.

  • Не е дозволено: да се создаде нова тема.
  • Не е дозволено: за да одговорите.
  • Не е дозволено: за да додадете Датотеки.
  • Не е дозволено: да ги менувате вашите пораки.
Време е да се создаде страница: 0.300 секунди
јазици