јазици

На тема-icon прашање Забава со бесплатен авион

Повеќе
1 година 2 месеци - 1 година 2 месеци # 931 by DRCW

Мислев дека би било убаво да им помогнете на нови соученици да се забавуваат од FSX. Пред да прочитате на тоа е важно да се напомене дека следната постапка е за FSX кутија само за Gold Edition (не е парна). Стандардните авиони во FSX се функционални, но по малку време може да се здосадите и кога станувате повеќе зависни од симулацијата на летот, ќе почнете да сакате повеќе од тоа. Во овој долг чекор по чекор водич ќе се обидам да ви помогнам да научите како да го прилагодите авионот со сите ѕвона и свирки. Најдобро од сè е бесплатно!

Да почнеме со популарен модел на стандардниот Boeing 737-800. Текстурите не се толку импресивни. Сакаме авион што може да го преземете со подобри линии, криви и текстури.

1) Преземете го Boeing 737-8K2 KLM Нов либериј PH-BXL Име на датотеката (Posky_B738X-VC_KLM_NC_PH-BXL) Карактеристики 32 бит текстури и е многу близу до квалитетот на payware и крилјата се вршат до совршенство. Момците на отворено небо се одлични! Преземете на цивилен авион на simivation.com датум на објавување јануари, 30,2015. Откако ќе се преземе, извадете ја датотеката на вашата работна површина
Значи, што недостасува?
Нема крило ставови
Нема право на седиште во VC
Нема звук со ѕвончиња во безбедносните ремени / прекинувачите за пушење
Моделираните прекинувачи работат, но без звук на кликање во VC
Нема патнички прозорец (за да се симулира позицијата на седиштето на авионот)
Звукот е добро ... не е толку жешко. Едно нешто што не ми се допаѓа во врска со повеќето FSX и бесплатни бесплатни авиони на трети лица се надворешните звуци кои не се пријатни за ушите и да се соочиме со тоа, колку вистински летови сте биле на местото каде што добивате авион за придружба однадвор? Не ги слушате ли моторите и звуците од ветерот од вашето прозорецско седиште надвор од авионот? Мислам дека е кул да има надворешни звуци и погледи, но ние симулираме да летаме од позиции во воздухопловот како пилот или патник.
Овој модел има флексибилно крило и тоа е одлично, но бескорисно без внатрешно крило.
Ние ќе поправиме еден проблем на овој авион кој се поврзува со аудиофилот на размавта што продолжува да работи долго по поставувањето на позицијата.
Има повеќе, но сакам да започнувам со овие ставки и ако овој пост доби добар одговор, јас ќе создадам дел 2 со повеќе функции и поправки на овој авион.
2) Преземете го авионот Боинг 717-200 на rikooo.com Ние ќе го користиме делумно 2.
Овој авион содржи многу ѕвона и свирки. Ако го преземете од горенаведената веб-страница, тој автоматски ќе го инсталира софтверот за вас. Океј ги имаме главните преземања на 2, за да започнеме!
Осигурајте се дека имате бележник на вашиот десктоп
Датотеките што ќе ви треба од FSX Default B737-800
Одете во менито за старт во прозорците и одберете Documents / Избери нова папка / Десен клик и именувајте ја папката B737 config.files, потоа повлечете ја на работната површина
Сега отворете ја папката FSX каде што некогаш се наоѓа Пример: Компјутер / C: / Програмски датотеки (x86) / Microsoft игри / Симулатор за лет X
Движете се надолу по списокот кликнете на SimObjects и кликнете за да ја отворите папката со датотеки на авионите. Скролувајте надолу во папката B737_800 и отворете го.
Скролувајте надолу до CFG папката на авионот и отворете го. Ќе ги ископираме и залепиме следниве делови:
Category = airplane/[CameraDefinition.0]/[CameraDefinition.1]/[CameraDefinition.001]/[flaps.0]/[flaps.1]/[flaps.2]
Можете исто така да ги преземете со нагласување подолу, потоа ископирајте ги и залепете ги на бележниот бележник на работната површина и потоа преместете ги во папката B737 config.files што сте ја креирале на работната површина:

Категорија = авион

[CameraDefinition.0]
Наслов = "Десен страничен прозорец"
Guid = {54F54B8A-3EC2-2D4E-8D10-B8F9D0F16ACC}
Опис = Поглед на десното крило од патничката кабина
Потекло = центар
SnapPbhAdjust = Вртливата
SnapPbhReturn = FALSE
PanPbhAdjust = Вртливата
PanPbhReturn = FALSE
Песна = Никој
ShowAxis = FALSE
AllowZoom = ИСТИНА
InitialZoom = 0.8
ShowWeather = Да
InitialXyz = 3.2, 1.8, -5
InitialPbh = 5, 0, 100
XyzAdjust = ИСТИНА
Категорија = Авиони
MomentumEffect = ИСТИНА
ClipMode = Минимум

[CameraDefinition.1]
Наслов = "Лева страна прозорец"
Guid = {0ae3f864-da10-4e5a-977c-b9bba47d6f7a}
Опис = Поглед на левото крило од патничката кабина
Потекло = центар
SnapPbhAdjust = Вртливата
SnapPbhReturn = FALSE
PanPbhAdjust = Вртливата
PanPbhReturn = FALSE
Песна = Никој
ShowAxis = FALSE
AllowZoom = ИСТИНА
InitialZoom = 0.8
ShowWeather = Да
InitialXyz = -3.2, 1.8, -5
InitialPbh = 5, 0, 260
XyzAdjust = ИСТИНА
Категорија = Авиони
MomentumEffect = ИСТИНА
ClipMode = Минимум


[CameraDefinition.001]
Наслов = "Право седиште"
Guid = {8ff6c134-098d-409f-baec-caba3f683f98}
Потекло = Виртуелна кокпит
MomentumEffect = ДА
SnapPbhAdjust = Вртливата
SnapPbhReturn = Неточно
PanPbhAdjust = Вртливата
PanPbhReturn = Неточно
Песна = Никој
ShowAxis = ДА
AllowZoom = ИСТИНА
InitialZoom = .6
SmoothZoomTime = 2.0
ZoomPanScalar = 1.0
ShowWeather = Да
XyzAdjust = ИСТИНА
ShowLensFlare = FALSE
Категорија = Кокпит
PitchPanRate = 20
HeadingPanRate = 60
InitialXyz = 0.94, 0.0, 0.0
InitialPbh = 2, 0, 0


[flaps.0] // Завртете ги краевите на краевите
тип = 1 // 1 - опашка, 2 - олово
span-outboard = 0.8 // 0.0 .. 1.0
продолжување-време = 20 // секунди
flaps-position.0 = 0 // степени
flaps-position.1 = 1 // степени
flaps-position.2 = 2 // степени
flaps-position.3 = 5 // степени
flaps-position.4 = 10 // степени
flaps-position.5 = 15 // степени
flaps-position.6 = 25 // степени
flaps-position.7 = 30 // степени
flaps-position.8 = 40 // степени
оштетување-брзина = 250 // KIAS
blowout-брзина = 300 // KIAS
lift_scalar = 1.0
drag_scalar = 1.0
pitch_scalar = 1.0
system_type = 1 // Хидраулични

[flaps.1] // Вгнездени водечки краци
тип = 2 // 1 - опашка, 2 - олово
span-outboard = 0.8 // 0.0 .. 1.0
продолжување-време = 2 // секунди
flaps-position.0 = 0 //
flaps-position.1 = 1.0 //
оштетување-брзина = 250 // KIAS
blowout-брзина = 300 // KIAS
lift_scalar = 1.0
drag_scalar = 1.0
pitch_scalar = 1.0
system_type = 1 // Хидраулични


[flaps.2] // Надворешен врв
тип = 2 // 1 - опашка, 2 - олово
span-outboard = 0.8 // 0.0 .. 1.0
продолжување-време = 3 // секунди
flaps-position.0 = 0 //
flaps-position.1 = 0.5 //
flaps-position.4 = 1.0 //
оштетување-брзина = 250 // KIAS
blowout-брзина = 300 // KIAS
lift_scalar = 1.0
drag_scalar = 1.0
pitch_scalar = 1.0
system_type = 1 // Хидраулични

Со овие датотеки можете да креирате лево и десно крило / Право седиште VC кокпит поглед / Поправете го Audiophile грешка со flaps. Чувајте ја оваа папка на работната површина, за да можете да ја користите со други авиони во иднина.
Сега ние треба да ги ставиме овие конфиг-датотеки во Boeing 737-8K2 KLM Нов Livery PH-BXL името на датотеката (Posky_B738X-VC_KLM_NC_PH-BXL) што сте ја презеле и извадиле на работната површина.
1) Отворете ја папката Boeing 737-8K2 KLM
2) Скролувајте надолу до папката Aircraft.CFG и отворете го
3) Скролувајте надолу, потоа копирајте и ставете делови [CameraDefinition.0] / [CameraDefinition.1] / [CameraDefinition.001] веднаш над [pitot_static] осигурајте се да задржите простор помеѓу секој дел
4) Кликнете на датотеката и зачувајте
Сега поправете аудиофилот

1) Скролувајте надолу до дното на папката 737-8K2 KLM cfg и избришете ги сите оддели на 3

2) Копирајте и ставете ги делот што го имав погоре [flaps.0] / [flaps.1] / [flaps.2] бидете сигурни дека имате простор помеѓу секциите

3)Кликнете датотеката и зачувајте

4) Затворете ја датотеката CFGПрилагодена звучна датотека (ЗАБЕЛЕШУВАЈТЕ ГО ОВОЈ УПАТСТВО Е НАМЕНЕТЕЛ ЗА САМО ЛИЧНА КОРИСТЕЊЕ НЕ ОСТАВУВАЈТЕ ДА ЗНАЕТЕ КРЕДИТ ЗА РАБОТЕЊЕ НА ДРУГИТЕ ЛИЦА)

Јас не можам да ги копирам моите лични звучни датотеки во овој медиум, па ќе објаснам како можете да креирате своја:

1) Можете да најдете сопствени звучни датотеки за FSX Пример: напишете "simivation fsxsounds" во вашиот пребарувач и одете десно на страницата со звучни папки 1. Постојат страници со сопствени звучни датотеки за преземање заедно со Sound CFG. (Папката CFG инструкцира FSX како и каде да ја примени секоја звучна датотека во папката за да можете да слушате намалувања или да стартувате мотор итн.). Можете да креирате сопствен звук папка преку вашите документи и го именува " моите сопствени звуци"Одете преку звучните датотеки што ги преземате simivation.com и одбереш звуците кои ви се допаѓаат најдобро, потоа ставете ги во вашата сопствена папка

2) Папката што ја избрав како моја основна звучна папка беше Реалистична Боинг 757 Ролс-Ројс RB211-535E4 Звучен пакет за FS2004 и FSX. од Адам Марфи испратени во 2010. Датотеката е 102Mb голема и момчето имаше навистина прекрасни звуци на звук на моторот што добро се земаат во предвид. Ги користам тие звучни датотеки во авионот 737-800.

3) Преземете ја оваа датотека, а потоа отворете ја и слушајте ги различните примероци и забележете ги имињата на датотеките на секој примерок. Чував многу од звуците на Адамс и ја користев неговата датотека Sound.config како основа за промена на надворешните звуци на внатрешна

4) Преземете ги сите датотеки што ве интересираат (забележете дека прво мора да ги преземете и да ги извадите на вашата работна површина пред да можете да ги отворите и да ги слушате примероците содржани внатре) Избрав барем 10 одделни датотеки од 737s до 777s и така натаму.

5) Уште еднаш креирајте папка од менито за стартување на прозорци / Документи / Нова папка / Име на папката Прилагодени звуци, а потоа повлечете го на работната површина. Слушајќи ги сите звучни датотеки што ги преземавте пронајдете ги оние примероци кои ви се допаѓаат најмногу и копирајте ги во прилагодените звуци. Овој процес може да потрае некое време, но навистина нема брзање и целта е да ги направите вашите сон авиони звучни за вас! Обидете се да добиете повеќе од еден звук од кабината или APU звук / слетување опрема / мотор и сл ... Треба да бидете во можност да излезе со 50 различни звуци кои ве задоволуваат.

Создавање папка за звук за 737-8K2 KLM Забелешка, надворешните звуци обично се именуваат почнувајќи со "x"

1) Многу е полесно да се користи папка со звук која има веќе создадена конфигурациска датотека (CFG), отколку само да ја формулирате. Избрав датотеката на Адам Марфи за таа причина. Тоа е голема датотека која ги опфаќа повеќето бази. Чував многу негови звуци и ги сменив оние што ми се допаднаа подобро од други папки што ги преземав.

2) Сега кога сте ја создале папката со прилагодени звуци и ја вчитате со најдобри звуци што можете да ги најдете, време е да ги копирате и залепите тие датотеки во папката што сте ја избрале за да биде вашата основна датотека (во мојот случај реалистична Боинг 757 Ролс- Royce RB211-535E4 звучен пакет за FS2004 и FSX. Од Адам Марфи објавен во 2010.)

3) Отворете ја основната папка и поставете ја на десната страна од екранот / отворете ја папката со прилагодени звуци и поставете ја на левата страна за да можете да ги видите двете датотеки рамо до рамо

4) Пред да можете да ги копирате и залепите звуците на датотеката што сакате да ги промените, прво мора да го преименувате за да одговараат на името на базата на папки, инаку ќе треба да креирате датотека за конфигурација (CFG). Бидејќи базната датотека веќе содржи CFG, следниот пример е се што треба да направите:Основа ФАЈЛОТ ИМЕ ВАШЕТО ЦЕЛОСНО ИЗМЕНЕТО757_Cabin INT_CabinМора да кликнете со десното копче и да го преименувате звукот INT_Cabin што го избравте и да го преименувате 757_Cabin потоа копирајте го и залепете го во вашата база папка. (Забележете дека овие датотеки се осетливи на големи букви, па морате да ги преименувате токму онака како што се напишани во основната папка) Потоа треба да побарате да ја копирате и заменете таа папка. Одберете Да. Сега датотеката CFG ќе го прочита новиот примерок на звукот што го ставате во него.

5) Повторете го овој процес сè додека не почувствувате дека ги имате сите звуци што ги сакате.

Сега е време да го тестираме сопствениот звук1) Направете резервна копија на оригиналната звучна папка во 737-8K2 KLM преку преименување на 737 sound.backup и повлечете ја на вашата работна површина или ставете ја во папката со документи во било кој начин.

2) Избришете ја папката за звук во 737-8K2 KLM

3) Копирајте и вмрете ја папката за звук на базата на датотеки што сте ја прилагодиле во папката 737-8K2 KLM и преименувајте ја "звукот"Океј, Досега сме ги ставиле и лево и десно крило пати / додаде право поглед на седиштето во VC / Фиксни проблем со аудиофил со гребење / креираа сопствена папка за звук за вашиот авион.

Пред да креирам дел 2 "Зборови и свирки и други поправки" од ова упатство, сакам да видам како одговорите одат за овој. Последново дозволете да го ставите вашиот нов авион во FSX и да го пуштите!

Отвори FSX / SIMOBJECTS / копирајте и залепете ја датотеката 737-8K2 KLM во папката Airplanes што е тоа!

Последно уредување: 1 година 2 месеци од DRCW.

Ве молиме Логирај Се or Направи сметка да се приклучат на разговор.

  • Не е дозволено: да се создаде нова тема.
  • Не е дозволено: за да одговорите.
  • Не е дозволено: за да додадете Датотеки.
  • Не е дозволено: да ги менувате вашите пораки.
Модератори: Gh0stRider203
Време е да се создаде страница: 0.194 секунди
јазици