јазици

На тема-icon прашање Забава со дел од авионскиот дел (2)

Повеќе
1 година 1 пред недела # 944 by DRCW

Па, тука е дел 2. Пред да прочитате, проверете дали сте го прочитале дел 1 (забава со Freeware авиони) само за FSX! (Не пар)

Во првиот дел ние го преземавме KLM 737 од Posky и додадовме погледи на крилата 2 / фиксна грешка во аудиофилите со заглавените / креираа правилен поглед на седиштата во

VC, и ви покажа како креирате своја сопствен звук папка со постоечки cfg. Јас, исто така, сте ја презеле авионот 717-200 од Rikooo.com.

Во дел 2 ние ќе додадеме 2 повеќе крило ставови гледајќи назад од пилотската кабина кон моторите. Јас ќе ви објаснам како можете да ги смените позициите на камерата

свој вкус. Ова ќе биде корисно за да не морате да ги преместите позициите на камерата(контрола за влез / контрола backspace / контрола + shift + внесете / контрола + смена

+ backspace итн ...)
секој пат кога ќе го вчитате авионот. Прво ќе ви ги доставиме датотеките за овие нови позиции за камера подолу:

[CameraDefinition.2]
Наслов = "Мотор / лево"
Guid = {96883AAD-621B-4C45-8A58-DEF7B7FCB051}
Опис = Поглед на моторот од патничкиот прозорец во левата страна.
Потекло = центар
SnapPbhAdjust = Вртливата
SnapPbhReturn = FALSE
PanPbhAdjust = Вртливата
PanPbhReturn = FALSE
Песна = Никој
ShowAxis = FALSE
AllowZoom = ИСТИНА
InitialZoom = .90
ShowWeather = Да
InitialXyz = -2.25, 1.5, 15 // -3.25, 1.5, 15
InitialPbh = 8.0, 0.000, 205 // 10.0, 0.000, 215
XyzAdjust = ИСТИНА
Категорија = Авиони
MomentumEffect = ИСТИНА
ClipMode = Минимум

[CameraDefinition.3]
Наслов = "Мотор / десно"
Guid = {5c1df274-034b-4e7f-953a-9d5e26f1646c}
Опис = Поглед на моторот од патничкиот прозорец во десната страна.
Потекло = центар
SnapPbhAdjust = Вртливата
SnapPbhReturn = FALSE
PanPbhAdjust = Вртливата
PanPbhReturn = FALSE
Песна = Никој
ShowAxis = FALSE
AllowZoom = ИСТИНА
InitialZoom = .90
ShowWeather = Да
InitialXyz = 2.25, 1.5, 15 // 3.25, 1.5, 15
InitialPbh = 8.0, 0.000, 155 // 10.0, 0.000, 145
XyzAdjust = ИСТИНА
Категорија = Авиони
MomentumEffect = ИСТИНА
ClipMode = Минимум

Копирајте ги и поставете го горните делови подолу [CameraDefinition.1] во датотеката CFM авиони KLM 737. Запомнете да оставите празно место помеѓу секциите.Кликнете на датотека

и спаси. (Види дел 1 ако не сте сигурни каде да го пронајдете авионот cfg.folder) Па, како можете да промените постојана локација на камерата по ваш вкус?

Забележете ја линијата (InitialXyz = 2.25, 1.5, 15 // 3.25, 1.5, 15) и (InitialPbh = 8.0, 0.000, 155 // 10.0, 0.000, 145) Еве дефект:

InitialXyz XYZ Ја одредува локацијата на камерата во однос на потеклото, во метри.
x = растојание лево или десно. + е во право и - останува.
y = distamce горе и долу. + е нагоре и _ е долу.
z = растојание напред и назад. + е напред и - е наназад InitialXyz = 20.0, 0.0, -2.0
XYZ

InitialPbh XYZ Подесување на камери, банка и наслов на камерата се поместуваат од стандардните во степени.
p = теренот. + е долу и - е нагоре.
b = банка. + банкротира лево и - го дели на десно.
h = наслов. + е во право и - останува. Забелешка: 180 = -180, 90 = -270. InitialPbh = 0, 0, 180


Оваа информација беше дадена на: www.fstipsandaddons.com/tutorials...meras.html можете да отидете на оваа страница за повеќе детали за

разбирање на поставките на камерата во FSX.

Замена на панели
Сега ќе го земеме боинг 717-200 што го преземате од Rikooo.com, избришете ја папката на панелот KLM и заменете ја со копија од папката на панелот 717.

Одете во примерот на папката на авиони 717 (Start / Computer / C: / Програмски датотеки (x86) / Microsoft Games / Flight Simulator X / Simobjects / Airplanes / B717-200
Отворете ја датотеката B717-200 и копирајте ја папката на панелот на вашата работна површина.

Сега повторно се враќајте во делот за авиони и лоцирајте ја папката KLM 737 и отворете ја.
Десен клик на папката на панели и преименувај го KLM panel.backup.
Копирајте и залепете ја папката KLM panel.backup која сте ја преименувале во документите, а потоа десен клик и избришете ја папката KLM panel.backup во KLM

главната папка.
Сега ископирајте ја и залепете ја папката на панелот поставена на вашата работна површина (717-200) во главната папка KLM 737.

Со овој swap swap ќе ги имате сите ѕвона и свирки што ги уживате со 717. Ова ги вклучува прекинувачите и FSDFX панелите. Ќе забележите

прекинувачите имаат звук на кликање во VC. Значи тука се и функциите на авионот сега:


Одличен стилски KLM модел со HD текстури
Работни бришачи
Отвори пилот и ко-пилот прозорци
Додадени се прозорци од 4
1 Додаден е приказ на десното седиште
Поправени аудиофили
Прилагодена звучна датотека што сте ја создале
Подобрениот 2D панел се замени од оригиналот со многу ѕвончиња и дупчиња
FSDFX панел
Брзина на повици
Со кликнување на прекинувачи во кабината 3D некои во 2D
Активирајте авионика со прекинувач на панелот за прекинувачи. Не треба да стартувате мотори за да го вклучите авионскиот авион за да ви овозможите да направите вистински пред-лет

Нагодувања за радија / навигација / автоматски и сл. ...

Наскоро ќе креирам дел 3 финални поправки. Ако имате прашања во врска со процедурите оставете одговор или едноставно кажете ми што мислите. Ова беше дизајнирано да

добредојде нови поттикнувачи на FSX и нашето прекрасно хоби. Конечниот дел 3 ќе поправи некои прекинувачи и ќе ви покаже како да го промените начинот на кој функционира авионот

што ќе вклучи поставување на високи спецификации за авионот (без да заобиколи). Ова ќе ви овозможи да извршите целосен лет со полн резервоар на гориво, без превртување на

скали. Одлично за оние кои не сакаат да направат еден куп математика за да постават летови.

Ве молиме Логирај Се or Направи сметка да се приклучат на разговор.

  • Не е дозволено: да се создаде нова тема.
  • Не е дозволено: за да одговорите.
  • Не е дозволено: за да додадете Датотеки.
  • Не е дозволено: да ги менувате вашите пораки.
Модератори: Gh0stRider203
Време е да се создаде страница: 0.299 секунди
јазици