јазици

На тема-icon прашање Забава со дел од авионскиот дел (3)

Повеќе
1 година 8 месеци # 945 by DRCW

Забава со Freeware авиони (дел 3)

Еве го последниот пост за оваа тема (Уште еднаш прочитајте дел 1 и 2)

Значи, ние го направивме KLM 737 повеќе како авион за плаќање, но има уште некои работи што можеме да ги направиме. Ако следеше дел 1 &

2, тогаш го преземате 717-200 од веб-сајтот на Rikooo.com. Со оваа инсталација, вие автоматски додадовте FDSFX pop-

up кој ви овозможува да имате екипаж на бродот преку прекинувачи на панелот. Се разбира, ако користите FS-Passenger

тогаш тоа може да изгледа непотребно, но може да има и моменти кога сакате да летате без FSP.

Да речеме дека секогаш користите FSP и не гледате потреба за користење на pop-up FDSFX, секогаш можете да го уредувате и менувате аудио за секој

индивидуално префрлување на музички фајлови или било кој друг MP3 формат. Откако ќе се инсталира 717-200, автоматската инсталација го става главниот

аудиофил во FSXглавната звучна папка. Откако ќе ја отворите главната папка за звук, ќе видите датотека означена со "FDSFX". Еве ги

каде што се зачувуваат звучните датотеки mp3:

01_Gate Ambience
02_Airport амбиент
03_Boarding Muzak
04_Boarding Muzak
05_Boarding Muzak
06_Turbulance ON_Ann
07_Turbulance OFF
08_Gate Departure_Ann
09_Pushback_Captus Marcus
10_Safety Message_Ann
11_Safety Video_Generic
12_Take-Off_Capt Маркус
13_Climb_Ann
14_Cruise_Capt Маркус
15_Meal Service_Lis
16_Movie_Lis
17_Begin Descent_Capt Маркус
18_On Approach_Ann
19_On Final_Captus Marcus
20_Taxi до Gate_Ann
21_Gate Arrival_Captus Маркус

Непотребно е да се каже дека ако го користевте овој панел квалитетот на звукот не е толку добар. Можете да ги исчистите стандардните датотеки со MixPad

Мулти-снимка снимање софтвер бесплатно и достапни на линија на: www.nch.com.au/mixpad/
Кликнете на "преземете бесплатна верзија тука"секција.
Земете ја датотеката што сакате да ја исчистите Пример: (18_On Approach_Ann) потоа копирајте ја и залепете ја во Mixpad. Кликнете на ефектите

Икона и користете го еквилајзерот (визуелно) додека го пуштате аудиофилот. Прилагодете ги поставките каде што ќе го добиете најдобриот звук и кликнете

се применуваат. Обидете се да го зголемите и намалите freq. за да добиете добар звук. Ако откриете дека моторот е вознемирен, обидете се да го намалите freq

помеѓу 100 и 250hz. Ако Highs се искривени, обидете се да ја намалите фреквенцијата околу 5 до 7 khz и потоа да ги зголемите средните фреквенции. Ако

јачината на звукот е премала, можете да ја зголемите со кликнување на иконата Amplify и зголемување на јачината на звукот до 400%. Откако ќе завршите кликнете

на почеток, а потоа да го извезете во папката со преземања во прозорците. Излезете од MixPad. Ќе бидете прашани дали сакате да зачувате "

изберете не "
Отворете ја папката за преземање и ќе има датотека со име "Стандарден проект" Ова е датотеката што ја уредувате. Повлечете го на своја

десктоп, тогаш преименувајте го (18_On Approach_Ann). Сега можете да го копирате и залепите во FDSFX звучната папка и кога

побара одберете Копирај и Замени. Сега сте ја замениле оригиналната датотека со слаб аудио квалитет со вашиот нов подобрен

верзија!

Можете да ги замените сите датотеки наведени погоре со било која MP3 сакате. Да речеме дека сакате да го замените (01_Gate Ambience) со

музичка датотека во вашата библиотека MP3. Вие едноставно ќе повлечете копија од таа музичка датотека на вашата работна површина и ќе ја преименувате (01_Gate

Амбиент) потоа копирајте го и залепете го во главниот ФДFSX звук папка и изберете копија и замена, кога ќе бидете известени.

Забелешка: Преземањето MixPad вклучува бесплатна програма за конверзија на датотеки наречена NCH Suite. Со оваа програма можете да конвертирате

MP3 во Wave звуци што овозможува да се уредува и менува секоја звучна датотека
.

Океј сега ќе додадеме pushback и такси брзина панел на KLM 737. Оваа програма е бесплатна позната како

Groundhandling5 . Одете на оваа веб-страница: flyawaysimulation.com/downloads/f...ing-gauges-

pushback-taxispeed-control-etc /


Откако ќе се преземе пред да ја извадите, креирајте датотека во папката со документи и именувајте ја "Groundhandling5", потоа повлечете ја

вашата работна површина. Извлечете ги сите датотеки од преземањето во фолдерот Groundhandling5 што го создадовте.
Сега отвори ја главната FSX

папка тогаш Копирајте и вметнете "Groundhandling5" во вашата главна FSX звучна папка. Вие само треба да го направите ова еднаш.

Сега отворете ја датотеката KLM 737 од FSX simobjects / Авион папка. Пронајдете ги авионите папката на папката потоа копирајте го и залепете
RCB_Резултат5 Кабинетот датотека во панел папка KLM 737 (Овие се мерачи за Groundhandling5)

Копирајте и вметнете го RCB_Резултатот 5_Sound.dll во панел-папката KLM 737 (оваа датотека кажува FSX да го користите звукот
од главната папка за звук)


Последна ја отвори датотеката README и ќе го најдете следниов дел:

[Прозорец **]
size_mm = 204,65
видлива = 0
window_size = 0.20,0.09
window_pos = 0.0,0.05
background_color = 16,16,16
мерач00 = RCB_Резултат5! PushbackDisplay, 2,2,74,61
мерач01 = RCB_Резултати5! PushbackStates, 0,0
мерач02 = RCB_Резултат5! Таксира, 79,2,64,61
// gauge03 = RCB_Резултат! UseToebrakePedals, 0,0
мерач04 = RCB_Пребарување xNUMX! Кочници, 5
gauge05=RCB_Groundhandling5_Sound!dsd_xml_sound3, 0,0,0,0, ./Sound/Groundhandling5/Sound.i

Отворете ја датотеката KLM Panel.cfg и горниот дел треба да изгледа вака:

[Наслови за прозорец]
window00 = Главен панел
window01 = Прекинувачи
Window02 = GPS
Window03 = панел за гас
Window04 = надземен панел
Window05 = FlightDeck SFX панел
Window06 = Контрола на вратата
Window07 = Трим панел
Window08 = PFD
Window09 = MFD
Window10 = EICAS
Window11 = Мини панел
Window12 = вертикална брзина
Window13 = GPWS / IAS / AS / ГОРИВО
Window14 = Часовник
Window15 = Мерач на ветер
Window16 = Backup HSI
Window17 = резервен алтиметар
Window18 = Статус на резервна копија
window19 = Големи бронзи
Window20 = GPWS
Window21 = Радио Стак

Право под Window21 = Тип на тип Радио стек Window22 = Земјино поврзување5

Сега лизгајте надолу додека не најдете:

[Window21]
size_mm = 159,441
позиција = 8
видлива = 0
BACKGROUND_COLOR = 16,16,16
ident = RADIO_STACK_PANEL

мерач00 = 737-400! Comm 1, 0, 0,159, 68
мерач01 = 737-400! Comm 2, 0, 68,159, 68
мерач02 = 737-400! Nav 1, 0, 135,159, 68
мерач03 = 737-400! Nav 2, 0, 203,159, 68
мерач04 = 737-400! Транспондер, 0, 271,159, 68
мерач05 = 737-400! ADF, 0, 340,159, 68
мерач06 = 737-400! Аудио, 0, 409,159, 32

Право под овој дел е местото каде што ќе копирате и залепите:

[Прозорец **]


Променете го ** на 22 за да го прочита [Window22] [/ b]
size_mm = 204,65
видлива = 0
window_size = 0.20,0.09
window_pos = 0.0,0.05
background_color = 16,16,16
мерач00 = RCB_Резултат5! PushbackDisplay, 2,2,74,61
мерач01 = RCB_Резултати5! PushbackStates, 0,0
мерач02 = RCB_Резултат5! Таксира, 79,2,64,61
//мерач03 = RCB_Пребарувањето на рацете! UseToebrakePedals, 0,0
Избриши ја // на почетокот на оваа линија !!!
мерач04 = RCB_Пребарување xNUMX! Кочници, 5
gauge05=RCB_Groundhandling5_Sound!dsd_xml_sound3, 0,0,0,0, ./Sound/Groundhandling5/Sound.i

За да го тестирате: Започни FSX и откако ќе бидете натоварени во KLM 737, притиснете го копчето alt (менито треба да се појави на врвот на

на екранот) изберете изглед / инструмент панел / и кликнете на Groundhandling5. Бидете сигурни дека тоа функционира тогаш затвори FSX.

Последни фиксирање на прекинувачи:

Со промените што ги направивме досега можеби сте забележале дека нема звук кога ќе одберете Притиснете ја седиштето и не пушете

прекинувачи.

Ова е прилично лесно решение и јас го оставив за последен, бидејќи сакав прво да ги разберете аудиофилските прашања. Сега што го покривме

таа област овозможува да го поправиме. Прво имате авиони во FSX стандардна колекција која работи на ременот и прекинувачи за пушење

со ѕвончеви тонови, па ние ќе треба да отвориме еден од овие авионски папки. Уште еднаш во FSX главната папка / simobjects /

авиони. Пронајдете ја папката Airbus_A321 и отворете ја.
Отворете ја папката за звук и лоцирајте ја датотеката означена со "звук" и потоа отворете ја.
Движете се надолу и копирајте го овој дел во вашиот бележник:

[NO_SMOKING_ALERT]
filename = CabinAlert

[SEATBELTS_ALERT]
filename = CabinAlert

Горните делови се појавуваат FSX на инволвираните вклучители.
Долниот дел (име на датотека = CabinAlert) кажува FSX за да го повлече звукот од главната FSX звучна папка.

Сега отворете ја звучната папка KLM и ќе има и датотека означена со "звук". Отворете ја звучната датотека и копирајте ги и ставете ги

секции на самото дно на листата. Секогаш чувајте простор меѓу деловите.

Сега треба да имате тон на ѕвонење кога ги користите овие прекинувачи.

Се надевам дека овде сте научиле многу. Откако ќе ги практикувате овие трикови, ќе стигнете до точка кога ќе преземете бесплатен

авиони и екстракт од тоа на вашиот десктоп, тоа ќе биде втора природа да ги направите овие поправки пред да го инсталирате FSX. Ќе бидете во можност

да се каже она што е само со гледање на авиони cfg датотека и панел папка да не ги спомнуваме звук папка. Ние го покривме тоа прашање

во дел 1.

Во идните постови ќе ве научам како да инсталирам кабина 2D во авиони кои не ги вклучуваат. Како да додадете GPS / Автоматски /

Радио / и други pop-up прозорци на авиони кои не ги имаат, а потоа како да инсталирате виртуелна пилотска кабина која е малку

повеќе незгодно.

Добар слетувања,
Дарин

Ве молиме Логирај Се or Направи сметка да се приклучат на разговор.

  • Не е дозволено: да се создаде нова тема.
  • Не е дозволено: за да одговорите.
  • Не е дозволено: за да додадете Датотеки.
  • Не е дозволено: да ги менувате вашите пораки.
Модератори: Gh0stRider203
Време е да се создаде страница: 0.158 секунди
јазици