јазици

На тема-icon прашање FSX Додавање на 2D pop-up Панели и прекинувачи

Повеќе
Пред 1 4 година дена # 976 by DRCW

Како што многумина знаете, има многу на дополнителни авиони и слободни и payware. Многу бесплатни авиони имаат грешки

и треба помош за да ги направат правилно, додека други едноставно немаат карактеристики што ги барате. Некои имаат

FMC / LNAV и VNAV системи итн. Некои недостасуваат системи кои ви дозволуваат да користите ILS за слетување, како што се GPS /

Nav-Gps преклопување и сл ... Постојат хибриди кои не сакаат студија или треба да поминуваат часови за учење на нови системи. Значи

како можете да направите авион кој ви се допаѓа со понапредните карактеристики да трчате повеќе како стандардниот авион? Скокнете 2D

панели !!!

Пред да започнеме, морам да ја импресионирам потребата секогаш да ги направам резервните папки на авионот cfg и панелот, па ако направите грешка

што не можете да го поправите, само копирајте и ставете резервни копии и вратете го авионот на неговата оригинална состојба.

FSX има главни датотеки што ги користи кои споделуваат заеднички панели 2D, светла, прекинувачи и сл. ... Овие клучни папки се
1) мерачи
2) Ефекти
3) Звук

Во папката Мерачи ќе најдете GPS / радио стекови / автоматски системи / прекинувачи и друга заедничка бит-карта

слики, заедно со XML и DLL датотеки кои комуницираат овие информации со вашиот авион во објекти на SIM. Прво нешто што ние

треба да направите е да креирате папка за овие панели, така што нема да морате да ги барате секогаш кога сакате да ги ставите

ги во авион што само си ја презел.

Кликнете Start / Documents / New folder / Десен клик и именувајте ја таа папка "2DPanels", потоа повлечете ја на вашата работна површина.
Бидете сигурни дека имате "бележник на вашата работна површина, како и", бидејќи откако ќе ги копираме овие датотеки на панелот во бележник

, потоа ќе ги залепите во папката "2Dпанели".

За да ги олесни работите, сè што треба да направите е да копирате подолу:

[Прозорец **]
BACKGROUND_COLOR = 2,2,2
size_mm = 156,308
положба = 8
во неговиот = 0
ident = RADIO_STACK_PANEL
zorder = 3

мерач00 = Bendix_King_Radio! Бендикс-Кинг Радио Аудио, 0, 0,156,31
мерач01 = Bendix_King_Radio! Бендикс-Кинг Радио Nav-Comm 1, 0, 29,156,59
мерач02 = Bendix_King_Radio! Бендикс-Кинг Радио Nav-Comm 2, 0, 86,156,59
мерач03 = Bendix_King_Radio! Бендикс-крал Радио ADF, 0,142,156,41
мерач04 = Bendix_King_Radio! Бендикс-Кинг Радио DME, 0,180,156,41
мерач05 = Bendix_King_Radio! Бендикс-Кинг Радио Xpndr, 0,217,156,49
мерач06 = Bendix_King_Radio! Бендикс-Кинг Радио АП, 0,262,156,48
windowsize_ratio = 1.000
window_pos = 0.756,0.358
window_size = 0.243,0.641
//


[Прозорец **]
size_mm = 456,378
window_size = 0.5
положба = 8
BACKGROUND_COLOR = 0,0,0
ВИСИБИЛЕН = 0
ident = GPS_PANEL
zorder = 4

мерач00 = fs9gps! gps_500, 0,0

//

мерач ** = Cessna! Nav_GPS_Annciator, 582,162, 12, 11
мерач ** = Cessna! Nav GPS преклопник, 594,162, 12, 11

//

[Прозорец **]
size_mm = 120,120
window_pos = 0.05, 0.25
во неговиот = 0
идентификатор = 270

gauge00=Boeing747-400!Clock, 0, 0

//

Ајде да го надминеме она што го презедовме.
Првиот дел е панелот 2D радио стек од C172
Вториот дел е панелот GPS500 2D, исто така, од C172
Третиот дел се мерачи на 2 кои го сочинуваат Nav / Gps прекинувачот за C172
Четвртиот дел е часовникот од B747-400

Можете да додадете повеќе во папката 2D вклучувајќи надземни панели и многу повеќе и на тој начин сите тие ќе бидат лоцирани

во една папка. Тоа ќе го направи леталото за уредување ветре.

Сега ни овозможува да пронајдеме авион за пракса на поставување на овие панели внатре Имајте на ум дека сите горенаведени панели што ги извлеков од

папката за сим објекти / воздушни канали се само cfg датотеки. Актуелните мерачи и прекинувачи излегуваат од главните мерачи

папка во FSX. Со други зборови, тој работи во споделена папка за повеќе авиони.

За овој пример можеме да ги инсталираме сите горенаведени во стандардниот DC3.
Прво, ќе треба да ја отворите папката на панелот на DC3 / Simobjects / Airplanes / Douglas_DC3 / panel / отворете го

датотека panel.cfg

Горниот дел ќе гласи:

// Панел Конфигурација датотека
// Даглас DC3
// Авторски права © 2002 Microsoft Corporation. Сите права се задржани.

[Наслови за прозорец]
Window00 = Главен панел
Window01 = Радио
Window02 = GPS
Window03 = Квадрант за гас
Window04 = Електричен панел
Window05 = Други контроли
Window06 = мини панел

Прво ќе го додадеме следното подолу Window06

Window07 = Радио Стак

Сега пројдете долу додека не го пронајдете делот [Window06]

Тоа ќе изгледа вака:

[Window06]
положба = 7
size_mm = 828,150
child_3d = 1
background_color = 0,0,0
ident = MINIPANEL

мерач00 = Douglas_DC3! asi, 0, 14
мерач01 = Douglas_DC3! turn_and_bank, 139, 15
мерач02 = Douglas_DC3! ahi, 276, 0
мерач03 = Douglas_DC3! gyro_compass, 438, 15
мермер 04 = Douglas_DC3! altimeter, 575, 14
мерач05 = Douglas_DC3! сите, 711, 15

Направете празно место под горниот дел и додадете

[Window07]
BACKGROUND_COLOR = 2,2,2
size_mm = 156,308
положба = 8
во неговиот = 0
ident = RADIO_STACK_PANEL
zorder = 3

мерач00 = Bendix_King_Radio! Бендикс-Кинг Радио Аудио, 0, 0,156,31
мерач01 = Bendix_King_Radio! Бендикс-Кинг Радио Nav-Comm 1, 0, 29,156,59
мерач02 = Bendix_King_Radio! Бендикс-Кинг Радио Nav-Comm 2, 0, 86,156,59
мерач03 = Bendix_King_Radio! Бендикс-крал Радио ADF, 0,142,156,41
мерач04 = Bendix_King_Radio! Бендикс-Кинг Радио DME, 0,180,156,41
мерач05 = Bendix_King_Radio! Бендикс-Кинг Радио Xpndr, 0,217,156,49
мерач06 = Bendix_King_Radio! Бендикс-Кинг Радио АП, 0,262,156,48
windowsize_ratio = 1.000
window_pos = 0.756,0.358
window_size = 0.243,0.641

Сега сте го додале Радио Стак кој вклучува автопилот на DC3.
Не треба да го внесуваме вториот дел, бидејќи веќе постои (GPS)

Со горенаведениот радио стек и автопилот во застој, можеме сега да го користиме авионот за слетување на ИЛС? Сеуште не .... Ние треба

за инсталирање на прекинувач Nav / Gps на панелот DC3 2D како што следува:

[Window00]
датотека = DC3_background.bmp
file_1024_night = DC3_background_night.bmp
size_mm = 1024, 768
положба = 7
во неговиот = 1
идентификатор = MAIN_PANEL

мерач01 = Douglas_DC3! annunciator_vacuum, 33, 625
мерач02 = Douglas_DC3! часовник, 67, 476
мерач03 = Douglas_DC3! овес, 66, 562
мерач04 = Douglas_DC3! suction_gauge, 63, 649

мерач05 = Douglas_DC3! annunciator_voltage, 295, 417
мерач06 = Douglas_DC3! annunciator_oil_right, 246, 417
мерач07 = Douglas_DC3! annunciator_oil_left, 214, 417
мерач08 = Douglas_DC3! annunciator_fuel_right, 377, 417
мерач09 = Douglas_DC3! annunciator_fuel_left, 344, 417
мерач10 = Douglas_DC3! annunciator_cabin_doors, 422, 417

мерач11 = Douglas_DC3! turn_and_bank, 193, 455
мерач12 = Douglas_DC3! radio_compass, 177, 582
мермер 13 = Douglas_DC3! altimeter, 342, 455
мерач14 = Douglas_DC3! asi, 341, 581
мерач15 = Douglas_DC3! ahi, 475, 371
мерач16 = Douglas_DC3! сите, 487, 523
мерач17 = Douglas_DC3! gyro_compass, 488, 648

мерач18 = Douglas_DC3! flap_strip, 237, 747

мерач19 = Douglas_DC3! sperry_autopilot_compass, 668, 385
мерач20 = Douglas_DC3! sperry_autopilot_ahi, 789, 385

мерач21 = Douglas_DC3! rpm, 651, 578
мерач22 = Douglas_DC3! cyl_temp, 651, 676

мерач23 = Douglas_DC3! колектор, 744, 578
мерач24 = Douglas_DC3! oil_temp, 744, 675

мерач25 = Douglas_DC3! oil_pressure, 836, 579
мерач26 = Douglas_DC3! carb_air_temp, 837, 676

мерач27 = Douglas_DC3! annunciator_gear_unlocked, 975, 589
мерач28 = Douglas_DC3! annunciator_gear_locked, 975, 623

мерач29 = Douglas_DC3! fuel_pressure, 930, 676

мерач30 = Douglas_DC3! fuel_gauge, 928, 374
мерач31 = Douglas_DC3! fuel_gauge_selector, 928, 466

мерач32 = Douglas_DC3! prop_feather_left, 720, 39
мерач33 = Douglas_DC3! prop_feather_right, 917, 38

мерач34 = Douglas_DC3! magnetic_compass, 814, 217

мерач35 = Симиконс1024! Ключови икона, 37, 725
мерач36 = SimIcons1024! ATC икона, 60, 725
мерач37 = SimIcons1024! Икона на карта, 83, 725
мерач38 = SimIcons1024! GPS икона, 106, 725
мерач39 = Симиконс1024! Радио икона, 37, 748
мерач40 = Симиконс1024! Притисок на гас квадрант, 60, 748
мерач41 = SimIcons1024! Електричен панел икона, 83, 748
мерач42 = SimIcons1024! Други контролни икони, 106, 748
мерач43 = n_number_plaque! n_number_plaque, 830,337,75,21

Под мерач43 копирајте и ставете го следново:

мерач44 = Lear_45! Нав GPS преклопник, 160, 420, 25, 40

Замени мерач12 = Douglas_DC3! Radio_compass, 177, 582 со мерач12 = CessnaWAlpha! VOR1_Alpha, 175,579, 151, 151
Ова ќе го замени мерачот на радио компас со VOR Gauge и јас повторно го сместив за да одговара на просторот.

Сега можете да извршите ILS слетување во DC3, како и летот за автоматски летови GPS, бесплатно!


На Nav / Gps Switch ќе биде од десната страна на часовникот на воздухопловот, и двете мерачот на VOR1 и Nav / Gps прекинувачот се фиксни

на панелот (не се појавува) Можете да преместите прекинувачи и мерачи каде што ги сакате. Ги ставив таму каде што можеше

ги наоѓате без да се изгубите на други мерачи. Ако ги поставите на постоечки мерач, тие нема да бидат видливи и

ќе треба да кликнете на мерачот за да ги пронајдете. Еве разбирање за тоа како да ги поставите:

1) мерач46 = Lear_45! Nav GPS преклопник (ова е самиот мерач и FSX го лоцира тој мерач во главната папка)
2) 160, 420, 25, 40 Овие броеви се наоѓаат на екранот и големината на мерачот.

Првиот број 160 е растојанието од левата страна на екранот надесно
Вториот број 420 е растојанието од врвот на екранот до дното
Третиот број 25 е големината на мерачот од лево кон десно
Четвртиот број 40 е големината на мерачот од врвот до дното

За повеќе информации за cfg's јас се стави во нишка во овие форуми FSX Генералниот со наслов "FSX целосни и комплетни дефиниции

конфигурациски кодови "

Сакате да направите повеќе со овој авион? Проверете ги моите теми во FSX General со наслов (Забава со Freeware авиони)
Постојат три дела на оваа тема. Можеби сте забележале дека не го додадов часовникот 747-400 во оваа инструкција. Јас

сакаат да видат дали можете да го направите тоа за себе. Ако сеуште имате проблем, слободно одговорете и запаметете

Постои "НЕКОГАШ како ТОЧНО ПРАШАЊЕ" само лош одговор.
Cheers!
Дарин

Следниве корисник (и) рече Ви благодариме: Gh0stRider203

Ве молиме Логирај Се or Направи сметка да се приклучат на разговор.

Повеќе
Пред 1 4 година дена # 977 by Gh0stRider203

БЕРЛИ го прочитал сето ова пред да го закачам. Одличен пост!

БОГ Знае колку пати сум морал да го сторам тоа затоа што на авионот му недостасуваше нешто. Само неодамна, морав да го направам тоа со Кони, како и со Falcon 7X (кој има апсолутно ХОРРИД стандарден автопилот - одличен авион, освен тоа, иако!) ... иако не сум тестиран од Falcon 7x од уште лол. можеби во времето :)

Јас го додадов стандардниот 172 радио стек на Кони, бидејќи доста немаше автопилот погоден за летови за долги дестинации.


Gh0stRider203
Американскиот ервејс VA
Сопственикот / извршниот директор

www.facebook.com/AmericanAirwaysVA

Ве молиме Логирај Се or Направи сметка да се приклучат на разговор.

Повеќе
Пред 1 4 година дена # 978 by DRCW

Ви благодарам мојот пријател, ние треба да им помогнеме на новинарите, јас ќе цитирам моја изјава: "Знаењето е клуч за без него, советувај во нецелосни"
Cheers!

Следниве корисник (и) рече Ви благодариме: Gh0stRider203

Ве молиме Логирај Се or Направи сметка да се приклучат на разговор.

Повеќе
Пред 1 4 година дена # 979 by Gh0stRider203

Не можев да се согласам повеќе !!!! :) Прилично сте разнесени Моето сандаче, и го фативте моето око. Убаво е да имаш на пат.


Gh0stRider203
Американскиот ервејс VA
Сопственикот / извршниот директор

www.facebook.com/AmericanAirwaysVA

Ве молиме Логирај Се or Направи сметка да се приклучат на разговор.

Повеќе
Пред 1 3 година дена # 985 by DRCW

Знаеш што е мојот омилен автоматски пилот? Тоа е токму тука на rikooo во Сокол 50. Можете да го контролирате авионот во лет додека гледате преку крило, започнете со спуштање, да ја промените брзината, да тргнете и да продолжите да уживате во сцената подолу. Имам околу $ 4000 во сценографијата и времето, и авиони. Некои пати уживам да го користам FMC и да бидам во летачката палуба, но на други, сакам да уживам во мојата инвестиција во сценографијата како патник. На сокол 50 2D pop-up автопилот е најдобар за оваа намена.

Ве молиме Логирај Се or Направи сметка да се приклучат на разговор.

  • Не е дозволено: да се создаде нова тема.
  • Не е дозволено: за да одговорите.
  • Не е дозволено: за да додадете Датотеки.
  • Не е дозволено: да ги менувате вашите пораки.
Модератори: Gh0stRider203
Време е да се создаде страница: 0.374 секунди
јазици