јазици

На тема-icon прашање Мерач додаден од Рикоо и P3D V4

Повеќе
11 месеци 2 недели # 1269 by al1191

Rikoo додава мерачи на некои авиони кои се пријавени компатибилни P3d V4, но со што има проблеми P3d V4:

"CALLOUT_SOUND" не работи затоа што е 32-битна верзија
Мора да се замени со "dsd_p3d_xml_sound_x64! "се најде на веб-страницата на Даг Досон

Сценариото "HoneywellFMC_Grey_Riko!" има премногу програмски грешки и не работи.

Со сите мои извинувања за мојот англиски "превод на Google"

Срдечно

Ве молиме Логирај Се or Направи сметка да се приклучат на разговор.

Повеќе
11 месеци 1 недела - 11 месеци 1 недела # 1271 by rikoooo

Здраво al1191,

За што додавате за што зборувате? HoneywellFMC_Grey_Riko е дефинитивно компатибилен P3Dv4 Го проверив ова пред, и Callout_Soud.dll (што е dsd_p3d_xml_sound_x64 преименувана во Callout_Soud), освен ако не сте го инсталирале додатокот не е означен Prepar3D компатибилен со v4. Ве молиме најдете ја целата листа тука: www.rikoooo.com/prepar3d-V4 .

Ти благодарам


Ерик - Општи Администратор - секогаш среќни да помогнеме
Последно уредување: 11 месеци 1 пред една недела од rikoooo.

Ве молиме Логирај Се or Направи сметка да се приклучат на разговор.

Повеќе
11 месеци 1 недела # 1272 by al1191

Здраво,

Разбрав што ми рече, но не верувам дека сум погрешно.
Јас инсталирав во PD3 V4 двете авиони (Бериев БЕ-200X и боинг c-32) што сте ги предложиле за преземање:
Подолу и за секој авион ќе најдете листа на грешки, некои лесно да ги поправат другите повеќе деликатни, пријавени од P3D V4 (ContentErrors.txt) и групирани според датотеки:


Бериев БЕ-200X (ги направив исправките и го задржав авионот)
aircraft.cfg
Недостасува коментар (//) на
Реф 1: Сите авиони на Џејн во светот 2002-2003 Ед
Рефф 2: Be-200 3-цртеж на изглед
Реф 3: Разни интернет-страници
Делови сопирачки
Дупликатно име за клуч: DIFFERENTIAL_BRAKING_SCALE
Panel.cfg
error = C-style gauge не успеа да се вчита: D: \ Program Files \ Lockheed Martin \Prepar3D v4 \ Gauges \ CALLOUT_SOUND.dll, Мерач: звук. DLL е 32 бит. Барана верзија на 64 е потребна.Оваа Библиотека е (мислам) инсталирана од пакетот и е наречена од Gauge50
Мерач RMI_SQ Недостасуваат датотека со слика со слика: BE200 \ hhRMI_compass_highlight.bmp
Дупликат дел за клучен збор: Window05 Клуч: window_pos
Sound.cfg
Недостасува звучна датотека
door_small_open
door_small_close
куплунгот
боинг c-32 (Премногу корекции што треба да ги направам, јас не го задржав авионот)
aircraft.cfg
Дел: електрични
Дупликат клуч име: gear_motor
Duplicate Key Name: marker_beacon
Panel.cfg
error = C-style gauge не успеа да се вчита: D: \ Program Files \ Lockheed Martin \Prepar3D v4 \ Gauges \ CALLOUT_SOUND.dll, Мерач: звук. DLL е 32 бит. Потребна е малку верзија на 64. Оваа библиотека е (мислам) инсталирана од пакетот и е наречена од Gauge122, Gauge33 [VCockpit01]
Дупликат дел за клучни зборови: Window08 window_pos
Мерач RMI_SQ Недостаток на сликата: B767 \ hhRMI_compass_highlight.bmp
Мерач Gear_Light_L и Gear_Light_C и Gear_Light_R Недостасува податочна датотека со слика: B767 \ Gear_light_up.bmp
Механизиран мултифункционален дисплеј Недостаток на датотека со слика: B767 \ MFD1_Ownship.bmp
FMC има повеќе 150 скрипта Грешка како [Празни загради или затворање на parenthese недостасува] или [командата не е пронајдена - можеби недостасува простор или има дополнителен простор].
Текстура не е пронајдена:
TDS757_ELEVATOR_L.BMP
TDS757_AIRSTAIR_L.BMP

Се надевам дека оваа листа ќе ви биде корисна.
Мојата цел не е да ја критикувам прекрасната работа што ја правите, туку да направите конструктивни забелешки

Срдечно

Ве молиме Логирај Се or Направи сметка да се приклучат на разговор.

Повеќе
11 месеци 1 недела - 11 месеци 1 недела # 1274 by rikoooo

Здраво,

Грешките во FMC за исчезнатите BMP или дупликат клучеви и така натаму не се важни и можат да бидат целосно игнорирани.
Исто така, треба да го оневозможите пријавувањето на грешки (дебаги) во P3D config освен ако не сте програмер или многу ентузијаст за XML-мерачи, во спротивно, ќе се појави секој пат кога ќе ја исклучите P3D и тоа е досадно.

Она што е интересно тука е грешка во врска со DLL како бит 32, тоа не е нормално, но многу лесно да се поправат:

Одете во папката "мерачи" на вашиот Prepar3D v4 -> (C: \ Program Files \ Lockheed Martin \Prepar3D v4 \ gauges) и локализирајте ја датотеката "CALLOUT_SOUND."гау"и отстранете го. Сепак, не отстранувај" CALLOUT_SOUND. "DLL"затоа што оваа датотека е бит од 64 (датотеките имаат истите имиња, но различни продолженија .gau = 32bits и .dll = 64 битови). Тоа е тоа.

Забелешка: Ако "CALLOUT_SOUND.gau" не постои, тогаш едноставно отстранете "CALLOUT_SOUND.dll" и повторно инсталирајте го Boeing C-32, сега сигурно ќе биде добро.

среќен лет


Ерик - Општи Администратор - секогаш среќни да помогнеме
Последно уредување: 11 месеци 1 пред една недела од rikoooo.
Следниве корисник (и) рече Ви благодариме: al1191

Ве молиме Логирај Се or Направи сметка да се приклучат на разговор.

  • Не е дозволено: да се создаде нова тема.
  • Не е дозволено: за да одговорите.
  • Не е дозволено: за да додадете Датотеки.
  • Не е дозволено: да ги менувате вашите пораки.
Време е да се создаде страница: 0.191 секунди
јазици