јазици

IRIS Mig-29 Fulcrum K морнарица FSX

ИНФОРМАЦИИ

На Микојан-Гуревич Миг-29 (код НАТО точка на ротација) е борбени авиони на Советски воздух превласт развиена во почетокот на 1970s и чиј прв лет се одржа октомври 6, 1977. Таа влезе служба во советската армија во 1983 и се уште се користи од страна на руските воздухопловни сили и многу други. Повеќе од 1,100 копии досега се изградени.

Виртуелен модел

Од надворешната перспектива, моделирањето 3D на овој уред е одлично, треба да се напомене дека станува збор за стар исплата (платена) од IRIS сега бесплатна (и полесна) претворена во FSX. Овој напаѓач ги има сите квалитети 3D што можеме да ги очекуваме од payday.

Додадено е 2D панел и е присутен многу убав виртуелен кокпит, додадени се некои мерачи или изменети за да се соберат FSX. Прирачник од издавачот е вклучен во овој пакет, важно е да го прочитате прирачникот за да го искористите овој мал скапоцен камен.

Многу ценети се по режач и способноста да оган митралез (Притиснете L за сите по режач + митралез + сите светла)Вклучува седум модели (чисти, воздух супериорност, ферибот итн) и две текстури морнарица 311 312 морнарица


Постапката и референтни информации


RIS МИГ-29 точка на ротација

информации Суд

За повеќе информации за тоа како да лета со авион, ве молиме погледнете го Прирачник лет.

Вкупна тежина Flight Simulator авиони со целосна гориво 33,112 lbs


ЗАБЕЛЕШКА: За да ја прилагодите гориво, на Типови на авионите менито, кликнете на Гориво и транспорт.

VMO - Максимална брзина на работа 1,315 КМ / Ч
MMO - Максимална брзина на работа Мах 2.30 Мах
VLO - Максимално Менувач оперативен брзина 380 КМ / Ч
VLE - Максимално слетување Продолжување Брзина 350 КМ / Ч
Најдобра брзина Glide 160 КМ / Ч

Максимална размавта плакат на темпо

клапи степени

КМ / Ч

10

450

20

380

30

320

40

280

V1 - Полетување решение Брзина сува пистата
Стандардна температура, нивото на морето надморска височина притисок

сите услови 100 КМ / Ч

VR - Брзина на вртење сува пистата
Стандардна температура, нивото на морето надморска височина притисок

13,200 lbs 135 КМ / Ч
20,200 lbs 140 КМ / Ч


V2 - Минимум искачи Брзина сува пистата
Стандардна температура, нивото на морето надморска височина притисок

13,200 lbs 130 КМ / Ч
20,200 lbs 140 КМ / Ч

VРЕФ - Брзина на слетување пристап клапи 40, опрема надолу
Стандардна температура, нивото на морето надморска височина притисок

13,200 lbs 130 КМ / Ч
20,200 lbs 135 КМ / ЧИРИС МИГ-29 ротација ПОСТАПКИ


За предложените брзини, видете на Суд страница на Kneeboard. Имајте на ум дека повеќето активности може да се врши со помош на глувчето.

Да ... Притиснете ...
работат Тенда SHIFT + Е
Работат склопување крилја SHIFT + F
Работат Полнење сонда (Доделени вода кормило распоредување) SHIFT + Ж
работат Tailhook Shift + T

Да ... Притиснете ...
Функција автоматски смениш / Радио конзола SHIFT + 2
Вклучи GPS конзола SHIFT + 3

Пред да се започне МОТОРИ
[] Менувач ПРОВЕРЕТЕ ДОЛУ
[] Батериски прекинувач ON
[] Алтернатор Префрли ON
[] Контроли на летање ПРОВЕРКА
[] Инструменти мотор ПРОВЕРКА
[] Гориво Кол ПРОВЕРКА
[] За осветлување на авионите BEACON на Flash
[] Паркинг сопирачка СЕТ
(печат CTRL + ПЕРИОД клуч)
[] Намали по желба
(Со Num Lock исклучување притиснете Нумеричката тастатура 1 or Нумеричката тастатура 7 што е потребно)
[] Висиномери СЕТ
[] Инструменти режим на подготвеност СЕТ
[] Полетување на податоци (V1, VR, V2) Пресметаниот и брзини СЕТ
(Види Суд страница на Kneeboard)
[] Авионика СЕТ ЗА ЗАМИНУВАЊЕ
[] Клапи ДА 10 степени
ОД МОТОРИ
прес CTRL + E да иницира моторот автоматски старт низа, или:
[] Влеча Алатник IDLE
(печат F2 or F3 што е потребно)
[] Тек L гориво ON
(печат CTRL + SHIFT + F4)
[] Switch L Стартувањето на моторот ON
[] FF (гориво проток) ПРОВЕРКА
[] N1 зголемува како што се зголемува L N2 ПРОВЕРКА
[] Притисок на маслото Проверка на светлото
[] Инструменти мотор ПРОВЕРЕТЕ НОРМАЛНО
[] Тек R гориво ON
(печат CTRL + SHIFT + F4)
[] REngine Започнете Префрли ON
[] FF (гориво проток) ПРОВЕРКА
[] N1 зголемува како што се зголемува L N2 ПРОВЕРКА
[] Инструменти мотор ПРОВЕРЕТЕ НОРМАЛНО
[] Annunciator панел ПРОВЕРЕТЕ НОРМАЛНО
ПРЕД ТАКСИ
[] Pitot топлина ON
(печат SHIFT + H клуч)
[] Контроли на летање ПРОВЕРКА
[] Крилја Укината ПРОВЕРКА
[] Tailhook повече ПРОВЕРКА
[] За осветлување на авионите ЗА ТОА НЕ ГО БАРА
[] Кочници СООПШТЕНИЕ
(печат ПЕРИОД клуч)
ТАКСИ И пред полетувањето
[] Кочници ПРОВЕРКА
(Притиснете период)
[] Инструменти ПРОВЕРКА
[] Инструменти мотор ПРОВЕРКА
[] Полетување на податоци (V1, VR, V2) ПРОВЕРКА
(Види Суд страница на Kneeboard)
[] Nav опрема ПРОВЕРКА
[] Транспондер ON
писта формација
[] Светлини ON
CAT формација (ON Кузнецов)
[] Светлини ON
[] Крилја ширевте Проверете (притиснете Shift + F како што се бара)
[] Паркинг сопирачка ON
[] Клапи распореди целосно
[] Лифт Намали Во собата за лансирање
СОБЛЕЧИ
[] Влеча рачката Се зголеми на 90% N2
(печат F3 како што се бара)
[] Кочници СООПШТЕНИЕ
(печат ПЕРИОД клуч)
[] VR Ротираат во 250 КМ / Ч
Полетување (ON Кузнецов)
[] Влеча рачката Се зголеми на 110% N2
(печат F3 како што се бара)
[] Кочници СООПШТЕНИЕ
(печат ПЕРИОД клуч)
[] Ski Jump ОДРЖУВА 15 20-DEG тонот по расчистување скокалница
по полетувањето
[] Speedbrake OFF
[] Менувач По позитивна стапка на искачувањето
[] Клапи Се повлече целосно во 400 КМ / Ч
[] Yaw амортизерите ЗА ТОА НЕ ГО БАРА
се искачи
[] Висиномери RESET за 29.92 18,000 стапала CROSSING
ПОТЕКЛО
[] Висиномери RESET ЗА ЛОКАЛНАТА CROSSING 18,000 стапала
[] Гориво Количини и рамнотежа ПРОВЕРКА
ПРИОД
[] Слетување на податоци (VREF, vApp) Пресметаниот и брзини СЕТ
(Види Суд страница на Kneeboard)
[] Авионика и радија СЕТ
[] Клапи СЕТ ИЛИ 10 20 степени
(печат F6 or F7 што е потребно)
[] Tailhook ДОЛУ
(печат Shift + T клуч])
пред слетувањето
[] Менувач DN (Проверете дали 3 зелени светла)
(печат G)
[] Прекинувачи LDG светлината ON
[] Клапи Во собата да 40 степени. Проверете индикација
(печат F7 до DN)
LANDING
[] Кочници КАКО ШТО СЕ БАРА
(печат ПЕРИОД клуч)
[] Расипници VERIFY Зголемена
По слетувањето / CLEARING пистата
[] Транспондер OFF
[] Светлини по желба
[] Спојлер рачката RET
(печат SHIFT + / (коса црта клуч) се додека не го повлече)
[] Клапи целосно вовлечена
[] Крилја Укината ПРОВЕРКА
(печат SHIFT + F клуч)
ИСКЛУЧУВАЊЕ
[] Паркинг сопирачка СЕТ
(печат CTRL + ПЕРИОД клуч)
[] Pitot топлина OFF
(печат SHIFT + H клуч)
[] Влеча Алатник IDLE
(печат F2 додека во мирување)
[] Протокот на горивото OFF
(печат CTRL + SHIFT + F1)
[] Светлини OFF
[] Алтернатор Префрли OFF
[] Батериски прекинувач OFF
ИНФОРМАЦИИ


Последно освежено

-30 08 2019-MiG-23 Flogger FSX  &  P3D
--------
-26 08 2019-Дасол Сокол 20E FSX  &  P3D
--------
-23 08 2019-Bombardier Global Express XRS FSX  &
--------
-22 08 2019-Антонов Ан-Хнукс FSX  &  P3D
--------
-22 08 2019-Антонов АН-225 вселенска шатл FSX  &
--------


јазици