јазици

Прашања и Одговори

Прашања за симулатори, add-onи веб-страница

Овој процес работи на двете Prepar3D и FS2004.

По дифолт, FSX е инсталиран во «C: \ Program Files (x86) \ Microsoft Games \ Microsoft Flight Simulator X». Проблемот е во тоа што на Windows 7 и 8 + или дури и на Windows 10 немате целосна контрола на датотеките внатре во «Microsoft Flight Simulator X», кои спречуваат програмата да пишува во конфигурациска датотека. За да го решите проблемот, одете во «C: \ Program Files (x86) \ Microsoft Games», потоа направете десен клик на папката «Microsoft Flight Simulator X», кликнете «Properties», потоа на табот «Security». Овде, изберете «Корисници (xxxxxx)», потоа кликнете на «Измени». Во прозорецот штотуку се отвори, повторно изберете «Корисници (xxxxxx)», кликнете на «Full control», потоа «Modifications». Сега, само треба да кликнете на "OK" и Windows ќе ги ажурира дозволите.

Инструкции на сликите подолу:

permission1en permission2en
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
релативен Boeing777-300.gau, првично создаден за FS2004, не работи FSX без специфичен DLL

За да се реши овој проблем, што треба да го копирате и залепите на DLL " msvcr70.dll »Во FSX(C: \ Program Files (x86) \ Microsoft Games \ Microsoft Flight Simulator X). Ако го имате истото прашање Prepar3D, ова решение треба исто така да работи. Сепак, не сме се обиделе P3D.

« msvcr70.dll »Е достапен за бесплатно овде: http://www.fichier-dll.fr/msvcr70.dll,2740,2740
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
Нешто е суштинско, кога поседувате add-on кој 3Д модел е создаден за FS2004 но користен во FSX SP2 (исто така наречен Port Over) е да го деактивира прегледниот DirectX 10 во поставките на FSX. Всушност, FS2004 addons не се компатибилни со DirectX 10.

Пример 1: дел на авионот е невидлив.
невидлив дел

Пример 2: Крилата ако авион се невидливи.
Невидлив дел 2

Пример 3: Авионот е целосно сива, без текстура.
невидлив дел 3

Решението : Деактивирање на DirectX 10 преглед.
dxt10 en
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
Некои од вашите авиони отскокнуваат на асфалтот, а истото се случува и за возилата околу: тоа е позната бубачка, која може да се реши со менување на "Mesh Resolution" до максимум 5m. Во Подесувања на екранот на FSX, кликнете на табулаторот «Сценографијата» и сменете ја резолуцијата како што е прикажано подолу:

резолуција trame
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
Прашањето е фиксна во две лесни чекори:

Чекор 1: Превземи UIAutomationCore.dll

Чекор 2: Отпакувајте ја ZIP-датотеката и ставете ја извадената UIAutomationCore.dll во коренот на вашиот FSX фолдерот за инсталација каде што датотеката fsx.exe престојува. Осигурај се FSX не работи.

По оваа акција, започнете FSX и ќе најдете дека преминувањето на прегледите во FSX, повеќе не предизвикува FSX да се сруши.

Без овој фикс, FSX ќе висат, како и ќе бидете "застарени" во сесија со повеќе играчи. Не користете други верзии на UIAutomationCore.dll, бидејќи оваа верзија е единствената верзија што ќе ги запре паѓањата.
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
Да се ​​инсталира FSX (сите верзии) на Windows 8 / 8.1, следете ги овие чекори:

1- Инсталирај FSX нормално со ДВД-а.

2- Кога инсталацијата е завршена, десен клик на « fsx.exe »(можете да го најдете тука: C: \ Program Files (x86) \ Microsoft Games \ Microsoft Flight Simulator X). Еве, изберете го табулаторот «Компатибилност» и поставете го прозорецот како што е прикажано подолу:

fsx.exe en

3- Преземете ја 32 битови верзија на " UIAutomationCore », Отпакувајте ја датотеката и ставете ја FSXглавната папка (C: \ Program Files (x86) \ Microsoft Games \ Microsoft Flight Simulator X \). Тоа ќе го исправи проблемот на неочекувани несреќи FSX.

Сега, по овие мали чекори, FSX треба да биде стабилен на Windows 8 / 8.1 и 10
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
СП се однесува на Service Pack 1 или 2, кои се подобруваат FSX. Тие се достапни по објавувањето на играта.

Flight Simulator X Service Pack 1 (Кликнете за да преземете) Ги коригира следните прашања се најде од страна на клиентите по пуштањето на играта:
• активирање и инсталација
• Проблеми поврзани со употребата на дополнителни компоненти
• Подобрување на ефикасноста
• Проблеми поврзани со содржината


Flight Simulator X Service Pack 2 (Кликнете за да преземете) Ја подобрува следниве функции:
• Мултиплеер компатибилност
• DirectX 10

Мора да инсталирате Service Pack 1 (SP1), пред вториот.
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
Да се ​​знае која верзија на FSX е инсталиран на вашиот компјутер, лесно е: Стартувај FSX, и започнете со лет каде и да посакате, со кој било авион што го сакате. Сега, на горниот дел од вашиот екран, отворете ја лентата со мени (ако не е веќе отворена) и кликнете на "Помош" надесно. Еве, кликнете на «За». Следниот прозорец се појавува со вашата верзија на FSX:

што fsx
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
сите add-ons од Rikoooo може да се деинсталираат на ист начин:

Ова работи на Windows Vista, 7, и 8 10.

На работната површина, кликнете на " Start менито », А потоа на" сите програми »И да одат во" Rikoooo Add-ons »
папка. Кога ќе кликнете на неа, ќе го пронајдете списокот на add-onсте инсталирале на вашиот компјутер. Сега, само
треба да го изберат оној што сакате да ја деинсталирате.

Друг метод, од контролен панел на Windows изберете Програми и функции Сега ќе видите листа на сите ваши инсталирано програми, изберете го оној што сакате да ја деинсталирате.
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
Од авто-монтери верзија 10 или + сите документација се наоѓаат во Мои документи папка или Документи врз основа на вашиот Windows верзија.


Следете ги следниве чекори од авто-инсталерот помал од верзија 10:

Ова работи на Windows Vista, 7, и 8 10.

На работната површина, кликнете на " Start менито », А потоа на" сите програми »И да одат во" Rikoooo Add-ons »Папка. Кога ќе кликнете на неа, ќе го пронајдете списокот на add-onсте инсталирале на вашиот компјутер.

Oter метод, ќе ги најдете сите вклучени документи во root папката на вашата add-ons, пример: C: \ Програми за датотеки (x86) \ Мајкрософт игри \ Мајкрософт за летање на Мајкрософт X \ SimObjects \ Авиони \ XXXX \
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
Прво, проверете дали имате FSX-SP2 инсталиран на вашиот компјутер. Навистина, " Преглед на DirectX 10 »Се појавува само ако сте го инсталирале лепенката SP2 или ако имате FSX Забрзување или FSX Злато или FSX Steam Edition.

Подолу можете да ги преземете и закрпи

Преземете ја SP1

Преземете ја SP2

во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
Кога се направени многу модификации во папката «Мерач», зачестено е што недостасуваат дел од основните датотеки. Во тој случај, ако add-on треба датотеки со тези, нема да може да ги прикаже мерачите во панелот. Често решението се состои во повторно инсталирање FSX. Со цел да се избегне повторно инсталирање FSX, можете да преземете мерач Закрепне, Што е малку програма создадена од страна Rikoooo дека ќе се врати секој оригиналната датотека од «Мерачи" и "Влијание» папки.

Ажурирај 13 / 02 / 2014: А Prepar3d се создава верзија.
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
Овој проблем е предизвикан со активирање на функцијата хардвер Мозаик во графичката конфигурација на Prepar3D v2 или v3.

Еве една споредба со сценографијата Сејшелите Фото Реал Сценографијата Pack avalaible тука :

Со Хардвер Мозаик-от
Мозаик не
Без Хардвер Мозаик-от
Мозаик да
Како што е прикажано погоре споредба, оневозможување на функцијата хардвер Мозаик го поправат проблемот.

По деактивирањето морате да го рестартирате Prepar3D за поправање да стапи на сила.
TessellationDisabled
во петокот ноември 20 by rikoooo
Беше овој ред?
Корисници на нови Prepar3D v4: По промената на табелата во Scenery.cfg до UTF-16LE, авто-монтери повеќе не можат автоматски да го овозможат вашето сценографија.

Привремено решение: Отворете ја папката C: \ ProgramData \ Lockheed Martin \ Prepar3D v4 потоа отворете ја датотеката Scenery.cfg со Notepad и потоа кликнете File - Save As ... Во прозорецот што се отвора изберете UTF-8 во полето Кодирање (видете ја сликата подолу) и кликнете Save.

Повторно инсталирајте го сценографијата и Voila.
Овој фикс мора да се повтори за секоја инсталација на сценографијата затоа што P3D повторно зачувајте ја датотеката Scenery.cfg во UTF-16LE по секое отворање.

Сцените додадени по септември 6, 2017 не се засегнати од ова прашање.

Ние го ажурираме автоматскиот инсталер на секоја сценографија, проблемот ќе биде исправен наскоро, но потребно е време.

P3Dv4Fix
во четвртокот септември 07 by rikoooo
Беше овој ред?
Чекај, но ништо не се случува, нема да се преземе датотека, веројатно по неколку минути чекање ќе добиете порака за грешка од типот "Време за врски" или "ERR_EMPTY_RESPONSE" или други пораки според вашиот интернет пребарувач.

Всушност, преземањата од Rikoooo се испраќаат од друг локален сервер на портата 8888 (ex http://download.rikoooo.com:8888) за подобра стабилност на преземањата, особено со датотеки од неколку гигабајти.

Проблемот е во тоа што заштитниот ѕид на рутерот (ex Livebox, Freebox, Neufbox) на одредени корисници е конфигуриран да го одбие пристаништето 8888 (и исто така и портата 8080), за да знаете дали сте во овој случај, одете Simting.com и да ја преземете датотеката по случаен избор, ако превземањето не започне (како во Rikoooo), тогаш сте меѓу оние мали проценти на корисници чиј рутер ги блокира пристаништата 8888 (и 8080 за Simulation). Оние пристаништа обично се користат за веб интерфејс, проследување и HTTP, па затоа е безбедно да се отвори.

Решението

Мора да се поврзете со вашиот рутер (ex Livebox) и додадете правило што ќе го отвори портата 8888 TCP / UDP.

Еве линкови до некои написи на англиски јазик кои објаснуваат како да ги отворите вашите пристаништа, не двоумете се да направите свој истражување на Google со користење на името на вашиот интернет-провајдер како клучен збор.

Од Викиликс
https://www.wikihow.com/Open-Ports

Од HowToGeek
https://www.howtogeek.com/66214/how-to-forward-ports-on-your-router/

Поврзете се со видеата на YouTube со десетици упатства (додајте го вашиот интернет провајдер како клучен збор)
https://www.youtube.com/results?search_query=open+your+router+port
во саботата март 03 by rikoooo
Беше овој ред?

Прашања во врска со мојот профил

Апсолутно е неопходно да се најавите на вашата сметка за да уживате во сите наши услуги и брзината на umамбо. За да го направите ова, ќе најдете модул на горниот дел од вашиот екран под главното мени на секоја страница на веб-страницата. Може да се најавите и со омилените социјални медиуми како што е Фејсбук.

Пријавете се со вашето корисничко име (или адреса на е-пошта) и лозинка што самите сте ги избрале кога станавте член.

Пред да се најавите:
роднини en
По успешното пријавување:
Конексија е во ред
во саботата август 08 by rikoooo
Беше овој ред?
Првото нешто што треба да направите е да влезете во вашиот профил со помош на роднини модул на врвот. Кликнете на "Уредување на мојот профил».

роднини en

Сега, вие само треба да внесете ја вашата нова лозинка двапати, во полето прикажано подолу. Потоа, кликнете на «Прати» да ги зачувате промените.

уредувате en
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
Ако сте заборавиле лозинката и / или вашето корисничко име, постојат алатки можете да го користите за да се добијат овие информации:

Си ја заборавив лозинката

Си ја заборавив моето корисничко име

Ако сеуште не може да пристапите до вашиот профил, контактирајте со нас за да можеме да ги направат потребните измени: Контактирајте не.
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
- Прво, проверете дали Statut « Џамбо ред »Се наоѓа во горната десна страна на веб-страницата како што е подолу:
Џамбо ред en

Ако видите «- Statut: Не Џамбо », Тоа значи дека вашиот Џамбо претплата не е активирана. Обидете се повторно да се поврзе на вашата сметка, со користење на «Одјавете» копче. Тоа треба да го активирате вашиот Џамбо претплата.

- Ако видите статут « Џамбо ред », Но брзината на преземање не е поголема од 220ko / s, а потоа проверете дали вашиот пропусен опсег не е забавен од други програми кои се обидуваат да ги преземат во исто време.

- По активирањето на вашиот Jumbo ве молиме осигурајте се да ги рестартирате преземањата кои веќе се во тек, URL-и на Jumbo ќе се променат.

- Исто така, треба да проверите дали вашиот интернет конекција ви овозможува да преземате со голема брзина преземања. Може да биде неопходно да се направи тест со друг компјутер и друга интернет конекција за да се провери дека проблемот не доаѓа од вашиот компјутер.

- Со цел да се зголеми ќе преземете брзина до максимум, ние ве советуваме да преземете и инсталирате FlashGet-от, која е бесплатна програма овозможувајќи ви да се размножуваат вашиот преземете брзина до 10 пати. Можете да го најдете тука: http://www.flashget.com
во неделата август 09 by rikoooo
Беше овој ред?
Донесуваме многу промени и подобрувања, ова е причината зошто понекогаш може да се случи функцијата за најавување да не работи повеќе. Ова се должи на некои промени на нашиот сервер што сè уште не се рефлектираат од ваша страна.

За да го решите ова, едноставно отстранете ги колачињата поврзани со вашата сесија на Rikoooo. Можете да го направите ова автоматски, следејќи ја оваа врска: https://www.rikoooo.com/fr/forum/user/delete_cookies Beе ве прашаат на француски јазик ако сакате да ги отстраните колачињата, кликнете на "Оуи". Сте завршиле Сега можете да се обидете да се најавите. Потоа кликнете на оваа врска https://www.rikoooo.com/board да ја вратите веб-страницата на англиски јазик.

Ако сè уште добиете порака за грешка (повеќе од двапати) обидувајќи се да се најавите по горенаведеното решение, тогаш веројатно сте ги заборавиле информациите за најава.

Постојат алатки што можете да ги користите за да вратите пристап до вашата сметка:

Си ја заборавив лозинката

Си ја заборавив моето корисничко име

Ако сè уште не можете да пристапите до вашата сметка, контактирајте не за да ги направиме потребните измени: Контактирајте не.
во четврток на 25 јуни by rikoooo
Беше овој ред?