јазици

Prepar3D v2 и v3: Водата од декора и плажи е премногу темна, јас не гледам кристално бистра вода

Овој проблем е предизвикан со активирање на функцијата хардвер Мозаик во графички конфигурација на Prepar3D v2 или v3.

Еве една споредба со сценографијата Сејшелите Фото Реал Сценографијата Pack avalaible тука :

Со Хардвер Мозаик-от
Мозаик не
Без Хардвер Мозаик-от
Мозаик да
Како што е прикажано погоре споредба, оневозможување на функцијата хардвер Мозаик го поправат проблемот.

По деактивирањето мора да го рестартирате Prepar3D за фикс да стапи на сила.
TessellationDisabled
во петокот ноември 20 by rikoooo
Беше овој ред?
јазици