јазици

Кога ќе кликнете на копчето за преземање ништо не се случува, што да правам?

Чекај, но ништо не се случува, нема да се преземе датотека, веројатно по неколку минути чекање ќе добиете порака за грешка од типот "Време за врски" или "ERR_EMPTY_RESPONSE" или други пораки според вашиот интернет пребарувач.

Всушност, преземањата од Rikoooo се испраќаат од друг локален сервер на портата 8888 (ex http://download.rikoooo.com:8888) за подобра стабилност на преземањата, особено со датотеки од неколку гигабајти.

Проблемот е во тоа што заштитниот ѕид на рутерот (ex Livebox, Freebox, Neufbox) на одредени корисници е конфигуриран да го одбие пристаништето 8888 (и исто така и портата 8080), за да знаете дали сте во овој случај, одете Simting.com и да ја преземете датотеката по случаен избор, ако превземањето не започне (како во Rikoooo), тогаш сте меѓу оние мали проценти на корисници чиј рутер ги блокира пристаништата 8888 (и 8080 за Simulation). Оние пристаништа обично се користат за веб интерфејс, проследување и HTTP, па затоа е безбедно да се отвори.

Решението

Мора да се поврзете со вашиот рутер (ex Livebox) и додадете правило што ќе го отвори портата 8888 TCP / UDP.

Еве линкови до некои написи на англиски јазик кои објаснуваат како да ги отворите вашите пристаништа, не двоумете се да направите свој истражување на Google со користење на името на вашиот интернет-провајдер како клучен збор.

Од Викиликс
https://www.wikihow.com/Open-Ports

Од HowToGeek
https://www.howtogeek.com/66214/how-to-forward-ports-on-your-router/

Поврзете се со видеата на YouTube со десетици упатства (додајте го вашиот интернет провајдер како клучен збор)
https://www.youtube.com/results?search_query=open+your+router+port
во саботата март 03 by rikoooo
Беше овој ред?
јазици