Gjuhë
Mirë se vini, mysafir
Emri i përdoruesit: fjalëkalimi: më mbaj mend
 • Faqe:
 • 1

TOPIC:

FSX Shtimi i paneleve dhe çelsave të shfaqur 2D Vjet 2 muaj më parë 5 # 976

 • DRCW
 • Avatari i DRCW Topic Author
 • në linjë
 • Anëtar i lartë
 • Anëtar i lartë
 • Postime: 62
 • Faleminderit që keni marrë: 17
Ndërsa shumë prej jush e dinë se ka shumë avionë shtesë si të lirë dhe të paguar. Shumë avionë freeware kanë bugs

dhe kanë nevojë për ndihmë për t'i bërë ato të funksionojnë saktë ndërsa të tjerët thjesht nuk kanë tiparet që kërkoni. Disa kanë

Sistemet e FMC / LNAV & VNAV etj .. Disa sisteme mungojnë që ju lejojnë të përdorni ILS për ulje si GPS /

Nav-Gps switching etj .. Ka simmers që nuk duan të studiojnë ose duhet të kalojnë orë të mësuarit e sistemeve të reja. Kështu që

si mund të bëni një avion që ju pëlqen me karakteristika më të përparuara të drejtuar më shumë si avioni i parazgjedhur? Pop up 2D

panele !!!

Para se të fillojmë, duhet të bëj përshtypje nevojën për të mbështetur gjithmonë dosjet e cfg-ve të aeroplanit dhe dosjet e panelit, kështu që nëse bën gabim

që nuk mund të korrigjoni, ju vetëm kopjoni dhe ngjisni rezervën dhe ktheni avionin në gjendjen fillestare të tij.

FSX ka skedarë kryesorë që përdor të cilët ndajnë panele të zakonshme 2D, drita, çelsa etj ... Këto dosje kryesore janë
1) Vlerëson
2) Efektet
3) Zëri

Në dosjen Gauges do të gjeni GPS / Radio Stacks / Autopilot Systems / Switches dhe hartë të tjera të zakonshme bit

imazhe së bashku me skedarët XML dhe DLL që e komunikojnë këtë informacion me avionin tuaj në objekte sim. Gjëja e parë që ne

duhet të bëni është të krijoni një dosje për këto panele kështu që ju nuk duhet të shikoni për ta çdo herë që doni të vënë

ato në një avion që sapo keni shkarkuar.

Kliko Start / Documents / New folder / Right click dhe emri atë dosje "2DPanels" pastaj tërhiqeni atë në desktopin tuaj.
Sigurohuni që të keni edhe "notepad në desktopin tuaj", sepse një herë ne kopjojmë këto skedarë paneli në notepad

, atëherë ju do të ngjitni ato në dosjen tuaj "2Dpanels".

Për t'i bërë gjërat më të lehtë të gjithë ju duhet të bëni është të kopjoni më poshtë:

[Dritare **]
BACKGROUND_COLOR = 2,2,2
size_mm = 156,308
pozicion = 8
dukshme = 0
ident = RADIO_STACK_PANEL
zorder = 3

gauge00 = Bendix_King_Radio! Bendix-King Radio Audio, 0, 0,156,31
gauge01 = Bendix_King_Radio! Radio Bendix-King Nav-Comm 1, 0, 29,156,59
gauge02 = Bendix_King_Radio! Radio Bendix-King Nav-Comm 2, 0, 86,156,59
gauge03 = Bendix_King_Radio! Bendix-King Radio ADF, 0,142,156,41
gauge04 = Bendix_King_Radio! Bendix-King Radio DME, 0,180,156,41
gauge05 = Bendix_King_Radio! Bendix-King Radio Xpndr, 0,217,156,49
gauge06 = Bendix_King_Radio! Bendix-King Radio AP, 0,262,156,48
windowsize_ratio = 1.000
window_pos = 0.756,0.358
window_size = 0.243,0.641
//
[Dritare **]
size_mm = 456,378
window_size = 0.5
pozicion = 8
BACKGROUND_COLOR = 0,0,0
DUKSHME = 0
ident = GPS_PANEL
zorder = 4

gauge00 = fs9gps! gps_500, 0,0

//

matës ** = Cessna! Nav_GPS_Annunciator, 582,162, 12, 11
matës ** = Cessna! Nav GPS Switch, 594,162, 12, 11

//

[Dritare **]
size_mm = 120,120
window_pos = 0.05, 0.25
dukshme = 0
ident = 270

gauge00=Boeing747-400!Clock, 0, 0

//

Lejon të kalojmë atë që kemi shkarkuar.
Seksioni i parë është paneli i radios 2D nga C172
Seksioni i dytë është paneli GPS500 2D edhe nga C172
Seksioni i tretë janë matësit 2 që përbëjnë kalimin Nav / Gps për C172
Seksioni i katërt është ora nga B747-400

Ju mund të shtoni më shumë në dosjen 2D duke përfshirë panelet lart dhe shumë më tepër dhe në këtë mënyrë të gjithë do të vendosen

në një dosje të vetme. Do të bëjë redaktimin e avionëve një fllad.

Tani mundëson gjetjen e një avioni për të praktikuar vendosjen e këtyre paneleve. Mbani në mend se të gjitha panelet e mësipërme u nxorrën

skedarët e sim / folderave të airpanes janë vetëm skedarë cfg. Matësit dhe çelsat aktuale dalin nga matësit kryesorë

dosje në FSX. Me fjalë të tjera, funksionon në një dosje të përbashkët për aeroplanët e shumtë.

Për këtë shembull ne mund të instalojmë të gjitha më lart në DC3 Default.
Së pari, do të duhet të hapni dosjen e panelit të DC3 / Simobjects / Airplanes / Douglas_DC3 / panel / hapni

file panel.cfg

Seksioni i lartë do të lexohet si më poshtë:

// File Configuration file
// Douglas DC3
// Copyright © 2002 Microsoft Corporation. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

[Titujt e dritares]
Window00 = Paneli kryesor
Window01 = Radios
Window02 = GPS
Window03 = Quadrant Throttle
Window04 = Paneli elektrik
Window05 = Kontrollet e Tjera
Window06 = Paneli Mini

Së pari do të shtojmë më poshtë Window06

Window07 = Radio Stack

Tani Shkoni poshtë derisa të gjeni seksionin [Window06]

Ajo do të duket si ky:

[Window06]
pozicion = 7
size_mm = 828,150
child_3d = 1
background_color = 0,0,0
ident = MINIPANEL

gauge00 = Douglas_DC3! asi, 0, 14
gauge01 = Douglas_DC3! turn_and_bank, 139, 15
gauge02 = Douglas_DC3! ahi, 276, 0
gauge03 = Douglas_DC3! gyro_kompass, 438, 15
gauge04 = Altoparlant Douglas_DC3!, 575, 14
gauge05 = Douglas_DC3! vsi, 711, 15

Bëni një hapësirë ​​nën seksionin e mësipërm dhe shtoni

[Window07]
BACKGROUND_COLOR = 2,2,2
size_mm = 156,308
pozicion = 8
dukshme = 0
ident = RADIO_STACK_PANEL
zorder = 3

gauge00 = Bendix_King_Radio! Bendix-King Radio Audio, 0, 0,156,31
gauge01 = Bendix_King_Radio! Radio Bendix-King Nav-Comm 1, 0, 29,156,59
gauge02 = Bendix_King_Radio! Radio Bendix-King Nav-Comm 2, 0, 86,156,59
gauge03 = Bendix_King_Radio! Bendix-King Radio ADF, 0,142,156,41
gauge04 = Bendix_King_Radio! Bendix-King Radio DME, 0,180,156,41
gauge05 = Bendix_King_Radio! Bendix-King Radio Xpndr, 0,217,156,49
gauge06 = Bendix_King_Radio! Bendix-King Radio AP, 0,262,156,48
windowsize_ratio = 1.000
window_pos = 0.756,0.358
window_size = 0.243,0.641

Ju tani keni shtuar Radio Stack që përfshin një autopilot në DC3.
Ne nuk kemi nevojë të fusim seksionin e dytë, sepse tashmë ekziston (GPS)

Me stackin e mësipërm të radios dhe autopilotin në stalled mund të përdorim tani avionin për ulje ILS? Jo ende .... Ne kemi nevojë

për të instaluar një Nav / Gps kaloni në panelin DC3 2D si më poshtë:

[Window00]
paraqesë = DC3_background.bmp
file_1024_night = DC3_background_night.bmp
size_mm = 1024, 768
pozicion = 7
dukshme = 1
ident = MAIN_PANEL

gauge01 = Douglas_DC3! annunciator_vacuum, 33, 625
gauge02 = Douglas_DC3! ora, 67, 476
gauge03 = Douglas_DC3! oat, 66, 562
gauge04 = Douglas_DC3! suction_gauge, 63, 649

gauge05 = Douglas_DC3! shpallator_voltage, 295, 417
gauge06 = Douglas_DC3! shpallator_oil_right, 246, 417
gauge07 = Douglas_DC3! annunciator_oil_left, 214, 417
gauge08 = Douglas_DC3! shpallator_fuel_right, 377, 417
gauge09 = Douglas_DC3! annunciator_fuel_left, 344, 417
gauge10 = Douglas_DC3! annunciator_cabin_doors, 422, 417

gauge11 = Douglas_DC3! turn_and_bank, 193, 455
gauge12 = Douglas_DC3! radio_kompass, 177, 582
gauge13 = Altoparlant Douglas_DC3!, 342, 455
gauge14 = Douglas_DC3! asi, 341, 581
gauge15 = Douglas_DC3! ahi, 475, 371
gauge16 = Douglas_DC3! vsi, 487, 523
gauge17 = Douglas_DC3! gyro_kompass, 488, 648

gauge18 = Douglas_DC3! flap_strip, 237, 747

gauge19 = Douglas_DC3! sperry_autopilot_compass, 668, 385
gauge20 = Douglas_DC3! sperry_autopilot_ahi, 789, 385

gauge21 = Douglas_DC3! rpm, 651, 578
gauge22 = Douglas_DC3! cil_temp, 651, 676

gauge23 = Douglas_DC3! kolektor, 744, 578
gauge24 = Douglas_DC3! oil_temp, 744, 675

gauge25 = Douglas_DC3! shtypja e vajit, 836, 579
gauge26 = Douglas_DC3! carb_air_temp, 837, 676

gauge27 = Douglas_DC3! annunciator_gear_unlocked, 975, 589
gauge28 = Douglas_DC3! annunciator_gear_locked, 975, 623

gauge29 = Douglas_DC3! fuel_pressure, 930, 676

gauge30 = Douglas_DC3! fuel_gauge, 928, 374
gauge31 = Douglas_DC3! fuel_gauge_selector, 928, 466

gauge32 = Douglas_DC3! prop_feather_left, 720, 39
gauge33 = Douglas_DC3! prop_feather_right, 917, 38

gauge34 = Douglas_DC3! magnetic_compass, 814, 217

gauge35 = SimIcons1024! Kneeboard Icon, 37, 725
gauge36 = SimIcons1024! Ikona ATC, 60, 725
gauge37 = SimIcons1024! Ikona e Hartave, 83, 725
gauge38 = SimIcons1024! Icon GPS, 106, 725
gauge39 = SimIcons1024! Radio Icon, 37, 748
gauge40 = SimIcons1024! Thërrmimi i pikave të katërkëndëshave Icon, 60, 748
gauge41 = SimIcons1024! Paneli i panelit elektrik, 83, 748
gauge42 = SimIcons1024! Ikona të tjera të Kontrollit, 106, 748
gauge43 = n_number_plaque! n_number_plaque, 830,337,75,21

Nën matësin43 kopjoni dhe ngjisni në vijim:

gauge44 = Lear_45! Kalo Nav GPS, 160, 420, 25, 40

Zëvendësoni gauge12 = Douglas_DC3! Radio_compass, 177, 582 me gauge12 = CessnaWAlpha! VOR1_Alpha, 175,579, 151, 151
Kjo do të zëvendësojë matësin e bravës me një VOR Gauge dhe unë kam ri-sized atë që të përshtaten hapësirës.

Tani mund të kryeni një ulje ILS në një DC3 si dhe një fluturim autopilot me GPS pa duar!


Nav / Gps Switch do të jetë në të djathtë të orës së avionit dhe të dy matësit VOR1 dhe kaloni Nav / Gps janë të fiksuara

në panel (Jo Pop Up) Ju mund të lëvizni ndriçuesit dhe vlerëson kudo që dëshironi. I vendosa aty ku mundesh

gjeni ato pa u humbur në vlerësimet e tjera. Nëse i vendosni ato në një matës ekzistues ata nuk do të jenë të dukshëm dhe

ju do të duhet të klikoni në matës për t'i gjetur ato. Këtu është një thyerje se si t'i vendosni ato:

1) matës46 = Lear_45! Ndërroni GPS GPS (ky është matës vetë dhe FSX e vendos atë matës në dosjen kryesore të matësve)
2) 160, 420, 25, 40 Këto shifra janë vendndodhja në ekranin tuaj dhe madhësia e matësit.

Numri i parë 160 është distanca nga ana e majtë e ekranit në të djathtë
Numri i dytë 420 është distanca nga maja e ekranit në fund
Numri i tretë 25 është madhësia e matësit nga e majta në të djathtë
Numri i katërt 40 është madhësia e matësit nga lart poshtë

Për më shumë informacion mbi cfg-në, unë vendosa një fije në këtë forume FSX E përgjithshme me titull "FSX Përkufizime të plota dhe të plota

kodet e konfigurimit "

Dëshironi të bëni më shumë me këtë aeroplan? Shikoni temat e mia në FSX E titulluar e përgjithshme (Argëtim me avionët falas)
Ka tre pjesë në këtë temë. Ju mund të keni vënë re se nuk e shtova orën 747-400 në këtë udhëzim. unë

duan të shohin nëse mund ta bëni atë për veten tuaj. Nëse akoma keni një problem, ndjehuni i lirë të përgjigjeni dhe mbani mend

Nuk është "ASNJË E VËRTETA SI PYETJE DUMB" vetëm një përgjigje e keqe.
Cheers!
Darrin
Përdorues në vijim (s) ka thënë Thank You: Gh0stRider203

Ju lutem Identifikohu or Krijo nje llogari për t'u bashkuar me bisedë.

FSX Shtimi i paneleve dhe çelsave të shfaqur 2D Vjet 2 muaj më parë 5 # 977

Bari lexoi ndonjë nga këto para se ta mbështesja. POSTË E shkëlqyeshme!

Zoti e di sa herë unë kam pasur për të bërë këtë cuz një aeroplan i mungonte diçka. Vetëm kohët e fundit, unë kam për të bërë këtë me Connie, si dhe Falcon 7X (e cila ka një Autopilot absolutisht HORRID parazgjedhje - aeroplan i madh përveç se pse!) ... Edhe pse unë nuk kam testuar Falcon 7x si por lol. në kohë ndoshta :)

Kam shtuar stackën e parazgjedhur të 172 në Connie, pasi shumë pak nuk kishte autopilot të përshtatshëm për lol fluturimet e gjatë.
Gh0stRider203
American Airways VA
Pronari / CEO

www.facebook.com/AmericanAirwaysVA

Ju lutem Identifikohu or Krijo nje llogari për t'u bashkuar me bisedë.

FSX Shtimi i paneleve dhe çelsave të shfaqur 2D Vjet 2 muaj më parë 5 # 978

 • DRCW
 • Avatari i DRCW Topic Author
 • në linjë
 • Anëtar i lartë
 • Anëtar i lartë
 • Postime: 62
 • Faleminderit që keni marrë: 17
Faleminderit shoku im, ne kemi nevojë për të ndihmuar të ardhurit e rinj, unë do të citoj thënien time, "njohja është thelbësore për të pa atë, këshilloj në mënyrë jo të plotë"
Cheers!
Përdorues në vijim (s) ka thënë Thank You: Gh0stRider203

Ju lutem Identifikohu or Krijo nje llogari për t'u bashkuar me bisedë.

FSX Shtimi i paneleve dhe çelsave të shfaqur 2D Vjet 2 muaj më parë 5 # 979

Unë nuk mund të pajtohem më shumë !!!! :)Ju keni hedhur shumë e shumë në kutinë time, dhe kanë kapur syrin tim. Gëzohem që të keni në bord.
Gh0stRider203
American Airways VA
Pronari / CEO

www.facebook.com/AmericanAirwaysVA

Ju lutem Identifikohu or Krijo nje llogari për t'u bashkuar me bisedë.

FSX Shtimi i paneleve dhe çelsave të shfaqur 2D Vjet 2 muaj më parë 5 # 985

 • DRCW
 • Avatari i DRCW Topic Author
 • në linjë
 • Anëtar i lartë
 • Anëtar i lartë
 • Postime: 62
 • Faleminderit që keni marrë: 17
Ti e di se çfarë është autopiloti im i preferuar? Është e drejtë këtu në rikooo në Falcon 50. Ju mund ta kontrolloni avionin gjatë fluturimit gjatë kohës që jeni duke kërkuar jashtë krahut, filloni të zbrisni, ndryshoni shpejtësinë e ajrit, shkoni dhe vazhdoni të shijoni të gjithë atë peizazh më poshtë. Kam rreth $ 4000 në pamje dhe moti, dhe avionë. Disa herë më pëlqen të drejtoj MFK-në dhe të jem në kuvertën e fluturimit, por për të tjerët, dua të shijoj investimin tim në pamje si udhëtar. Falcon 50 2D shfaqet autopiloti më i mirë për këtë qëllim.

Ju lutem Identifikohu or Krijo nje llogari për t'u bashkuar me bisedë.

 • Faqe:
 • 1
Moderatorët: Gh0stRider203
Koha për të krijuar faqe: seconds 0.237