Gjuhë

Fouga Zephyr CM175 v1.1 FS2004

INFORMACION

Për FSX versioni i përputhshëm Kliko këtu

Fouga Zephyr është paraqitur në dy konfigurime:
- "Solo" Konfigurimi me një piloti
- Konfigurimi i "kontrollit të dyfishtë", dmth me dy pilotët në bord, Ky model është pilotuar nga ndenjësen e pasme

u prezantuan disa dallime në mes të avionit të vërtetë dhe këto modele
për të bërë përdorimin e saj më të lehtë për pilot virtuale:

- E gearwheel hunda është steerable ndërsa reale Fouga u shtyrë në tokë me frenat
- Një GPS, një VOR / DME dhe një pilot automatike janë futur në të dy modeleve
- Disa dritat shtesë janë vendosur në panel për të lehtësuar virtuale fluturues (flaps, pajisje uljeje, airbrakes)

Përfshin dokumentacionin e plotë në anglisht!

Historia:

Jo aq i njohur si "grand-vëllai" i tij, avioni Fouga Magister, Fouga Zephyr është versioni detare të Fouga.
Në fillim të viteve pesëdhjetë, drejtuesit francezë marinës, në kërkim një rrugë kombëtare për trajnimin e pilotëve të tyre, ishin shumë të interesuar nga programi Fouga në progres për Forcën Ajrore Franceze. Një version i përshtatur për specifikimet e marinës u ndërtua dhe në 1956 korrik 31, së pari Prototipi i Fouga CM170M, të quajtur "Esquif", ka bërë fluturimin e tij të parë. Një blerje e avionëve 30 u njoftohet dhe furnizimi është spaced mes 1959 dhe 1961. Kjo ishte radha e vetme blerjen e këtë version të avionëve, u quajt CM175 "Zephyr", në përputhje me avion të tjerë francezë të marinës në këtë kohë (Aquilon, Alize) duke përdorur emrat e erërave. Për më tepër Fouga Zephyr është përdorur nga të marinës franceze, kryesisht me Foch dhe transportuesit Clemenceau. Gjatë më shumë se tridhjetë vjet, Zephyr ka treguar seriozitetin dhe fuqinë e saj cilësitë në kushte të rënda të përdorimit
Një ekip aerobatic fluturues Zephyrwas krijuar në 1961 nga të marinës franceze

Karakteristikat e përgjithshme:

karakteristikë e veçantë e skeletit ajror përfshin një 110 ° bisht kënd flutur
Hapje e krahëve: 12,15m
Length: 10,20m
Lartësia: 2,90m

Me sa duket shumë e ngjashme me avion Fouga Magister, Zephyr është megjithatë e karakterizuar nga transformime të rëndësishme. Në thelb:

- përforcime Airframe
- Gear përforcuar uljeje duke përfshirë një funksion të veçantë për "over-fryj" hundë shoku absorbimit gear
- Rrëshqitje canopies për të autorizuar nisjen katapultë dhe ulje me canopies hapur
- Goditje bisht dhe pajisje për dorëzimin gjatë nisjen katapultë
- Këndi i treguesit të sulmit (PIK) për një kontroll ulje zgarë sakta

Fouga Zephyr ka dy motorë Marbore II
masa maksimale për të katapultë 3450 kg
rras maksimal (niveli i detit) 400 Dan (x2)
RPM maksimale 22600 rpm

(5ource: dokumentacioni English përfshira në shkarkim)

Modele: André altar
panele 2D dhe vlerëson: Jean-Pierre Langer
dinamika e fluturimit: Jean-Pierre Bourgeois
settings Ground: Benoit Dube
Textures: Marc Njohës
http://restauravia.com/
Këshilltari teknik: Claude Marie (një ish-instruktor pilot i Fouga Zephyr)

INFORMACION