Gjuhë

Sikorsky Pavehawk UH-60 FS2004

INFORMACION

Helikopter i cilësisë së jashtëzakonshme, shkarko tani. Tingujt e mrekullueshëm me strukturat 5, panelin 2D dhe VC.

Sikorsky UH-60 Black Hawk është një helikopter me katër rrota, me dy motorë, të mesëm të ngritur nga Sikorsky Aircraft. Sikorsky paraqiti projektin S-70 për konkursin e Sistemit të Aviacionit Taktik të Transportit Taktik të Ushtrisë së Shteteve të Bashkuara (UTTAS) në 1972. Ushtria e caktoi prototipin si YUH-60A dhe zgjodhi Black Hawk si fituesin e programit në 1976, pas një konkurrence fluturuese me Boeing Vertol YUH-61.

UH-60A hyri në shërbim me ushtrinë amerikane në 1979, për të zëvendësuar Bell UH-1 Iroquois si helikopter i transportit taktik të Ushtrisë. Kjo u pasua nga fusha e luftës elektronike dhe variantet e operacioneve speciale të Black Hawk. Përmirësimi i varianteve të UH-60L dhe UH-60M janë zhvilluar gjithashtu. Versionet e modifikuara janë zhvilluar gjithashtu për Marinën Amerikane, Forcën Ajrore dhe Gardën Bregdetare. Përveç përdorimit të ushtrisë amerikane, familja UH-60 është eksportuar në disa vende. Black Hawks kanë shërbyer në luftime gjatë konflikteve në Grenada, Panama, Irak, Somali, Ballkan, Afganistan dhe zona të tjera në Lindjen e Mesme. (Wikipedia)

INFORMACION