Gjuhë

Kur klikoj në butonin shkarko nuk ndodh asgjë, çfarë të bëj?

Ju prisni, por nuk ndodh asgjë, asnjë skedar nuk shkarkohet, ndoshta pas disa minutash pritjeje, ju merrni një mesazh gabimi të llojit "Kohëzgjatja e lidhjes" ose "ERR_EMPTY_RESPONSE" ose mesazhe të tjera sipas shfletuesit tuaj të internetit.

Në të vërtetë, shkarkimet nga Rikoooo dërgohen nga një tjetër server lokal në portin 8888 (ex http://download.rikoooo.com:8888) kjo për një stabilitet më të mirë të shkarkimeve, veçanërisht me skedarët e disa gigabajteve.

Problemi është se zjarri i routerit (ex Livebox, Freebox, Neufbox) i përdoruesve të caktuar është konfiguruar të refuzojë portin 8888 (dhe gjithashtu portin 8080), për të ditur nëse jeni në këtë rast, shkoni te Simviation.com dhe shkarkoni ndonjë skedar në mënyrë të rastësishme, nëse shkarkimi nuk fillon (si në Rikoooo), atëherë jeni në mesin e atyre përqindjeve të vogla të përdoruesve, routerat e të cilëve bllokon portin 8888 (dhe 8080 për Simvision). Ato portë përdoren normalisht për ndërfaqen e uebit, streaming dhe HTTP, prandaj është e sigurt për t'u hapur.

Zgjidhja

Duhet të lidheni me routerin tuaj (ex Livebox) dhe të shtoni një rregull që hap portën 8888 TCP / UDP.

Këtu janë lidhje me disa artikuj në gjuhën angleze që shpjegojnë se si të hapni portet tuaja, mos hezitoni të bëni hulumtimin tuaj në Google duke përdorur emrin e ofruesit tuaj të shërbimit të internetit si një fjalë kyçe.

Nga WikiHow
https://www.wikihow.com/Open-Ports

Nga HowToGeek
https://www.howtogeek.com/66214/how-to-forward-ports-on-your-router/

Lidhu me videot Youtube me dhjetra mësime (shtoni ofruesin e shërbimit të internetit si një fjalë kyçe)
https://www.youtube.com/results?search_query=open+your+router+port
të shtunën Mars 03 by rikoooo
Ishte kjo e dobishme?