Gjuhë

Historia e Rikoooo.com

shtyp

Formulari i identifikimit

adresa e internetit : http://www.rikoooo.com
Faqja e internetit natyra : Simulimi kompjuterik ajrit
regjistrim : Free, dhuratat janë të mundshme
pronar : Erik Bender
Fillimi vit : 2005

Identitet
përmbledhje
1/ Situata aktuale
2/ Historia Historiku - Developpment - Future


1/ Situata aktuale
Rikoooo.com është një website French përkushtuar për simulimin e fluturimit në kompjuterin, i dedikuar kryesisht për Microsoft Flight Simulator "", me disa elemente në lidhje me "fletë-fletë Research" dhe "X-Plane". Që zhdukjen erdhi keq Francesim.com së, shtypi i specializuar French konsiderohet Rikoooo.com si në faqen e internetit të madhe franceze në këtë temë.
Ajo ofron, në këmbim të një regjistrim të lirë (nocioni i ndarjes), një shumë të shkarkimeve, të tilla si aeroplanë, seaplanes, helikopterë dhe gliders e çdo kohë, si dhe peizazheve. Të gjitha këto fotografi janë të pajisur me një installer automatike.
rrugët ajrore të fluturojnë janë në dispozicion, në formën e planeve të fluturimit që vijnë nga aeronautik, trashëgimisë gjeografike, historike dhe letrare. Disa nga këto rrugë janë përdorur nga faqet e internetit për të organizuar fluturime rrjetit, të tilla si YQUET-Aviacionit.
Një shumë e mësime dhe këshilla janë në dispozicion shumë, në sajë të një forum shumë aktive; një motor kërkimi të brendshëm lehtëson, nëpërmjet fjalëve kyçe, një qasje të shpejtë në zgjidhje, rreth simulators dhe shtesat çështje (përafërsisht mesazhe 140.000 pajisur mirë dhe të indeksuar).
Në të njëjtën mënyrë si ekuivalentë të saj anglo-sakson-së (Avsim, flightsim, FS kupolë etj ...), në faqen e internetit kishte takuar shumë çështje teknike ose probleme të tjera nga viti në vit, veçanërisht në forum, ku në mënyrë anonime, disa njerëz janë të përfshirë në ekseset verbale; nuk është, në këto raste, flluska spekulative por ato komunikuese.
Ky fenomen ka ndodhur tashmë në 80-së, kur disa radio parizian të lirë, të tilla si Carbone 14, kishte filluar interaktive telefonike; duke përdorur anonimitetin telefonike, disa dëgjues lejuar vetes këto lloj sjellje.
Zgjidhja konsiston për të kufizuar qasjen në forum, me anë të një identifikimi të vërtetë të përdoruesit. Megjithatë, për shkak të Erik Bender-së (krijuesi) papajtueshmërisë, Rikoooo.com arritur kundër të gjitha shanset, të rritet deri në pikën e të pasurit një raport në radio për "France Inter", në dhjetor 2009 (karnete de Campagne / Philippe Bertrand).
forma identifikimi e anëtarëve të treguar se ka një depërtimi i mrekullueshëm në të gjithë botën, sa më shumë në vendet frëngjisht-folëse dhe madje edhe në ato anglisht-folëse. pozita gjeografike e anëtarëve, duke përfshirë format e tyre, autorizojnë ata që të kontaktoni me anëtarin tjetër, e cila lejon takime dhe grupimet.

2/ Historia Historiku - Developpment - Future

Krijuar në 2005 nga Erik Bender, jetojnë rreth Toulouse (vendi aeronautik French), ai filloi nga ngarkimi aeroplanë bëra nga zhvilluesit të ndryshme. Ai gjithmonë kërkon autorizim për të vënë ato në faqen e internetit.

frekuentimin Rikoooo.com është rregullisht në rritje deri në nëntor 2008, kur Bender goditi një goditje vendimtare me "paketë AirFrance". Si rezultat i dy viteve të punës, kjo paketë 270 MB bashkon thelbësore të flotës të linjës ajrore, me modellings zbuluar me durim e gjithë bota. ngarkuar pari për FS9, një version FSX pajtueshme është publikuar në prill 2010, dhe këto dy paketa janë shkarkuar herë 113.000, që është shifra më e lartë e regjistruar ndonjëherë në mesin e dosjeve 300 në dispozicion në faqen e internetit sot. Në të njëjtin vit, pothuajse dy milionë shkarkime janë vërejtur nga të gjitha paketat në dispozicion në Rikoooo.com.

Pak para, në fund të 2007, Erik Bender kishte krijuar një seksion "Neni", nëpërmjet Michel Lagneau, trajner me tregti, e cila është duke menduar që fluturon me as arsye as destinacion, edhe praktikisht është e ngjashme me shprehjen "flasin për hir të folur ", filloi në 2008 për të vënë planet e fluturimit online nga disa trashëgimive të lartpërmendura. Qëllimi i tij është që të përdorin imitues si një mjet mësimi tjetër se" qasje edukative "e pilotimit dhe navigacion ajror. në mesin e dyzet rrugëve si një autor, disa prej tyre, me pjesëmarrjen e aeronautik historiani francez Robert Espérou dhe Fernande Bonnemain për "Compagnie Franco Roumaine de Navigation Aérienne" (CFRNA) të 20s, Michel Lagneau befasuar të gjithë me publikimin gjatë vjeshtës 2009, në frëngjisht dhe me autorizimi autorit, të librit log Peter Askovich, i cili krijoi gjatë 2003 / 2004 një 160 ndalimin pika turne botëror me Flight Simulator 2004 (FS9). Falë kësaj 35,000 kilometra udhëtim ambicioz mbi dy hemisferat, komentoi prej tij, dhe duke shkuar së bashku me një album fotografi, Askovich, duke treguar një durim të lavdërueshme për 9 muaj të udhëtimit, nxjerr këtë softuer nga kategoria lojë PC ku është komercialisht i detyruar. Michel Lagneau pasuruar versionin francez me komente enciklopedike në lidhje me vendet e vërshonte, duke hapur rrugën për atë që ai e quan: një qasje enciklopedik me Flight Simulator. Por, para kësaj, Peter Askovich mund të konsiderohet si një shenjë paralajmëruese e "lojës serioze", si dhe asRikoooo.com e cila është host përkthimi së, i përmendur në shtypin e specializuar franceze. Michel Lagneau shkroi "Petite Histoire de l'Aviacionit sous Flight Simulator" Viti pas.

Në gjashtëmujorin e parë të 2011, në bashkëpunim me David Malloch kanadez dhe Jim Douglas amerikan, ai innovates përsëri me publikimin e dy eseve biografike me Flight Simulator në Rikoooo.com. I pari ka të bëjë me pilotin Quebecer Jacques R. Hebert, dhe një tjetër, Australian mjeku fluturues Clyde Corwall Fenton, dy të panjohur në Evropë, dhe të na sjellë përsëri në 30-së. David Malloch dhe Michel Lagneau ndërmori për të mbledhur informacion historik, sidomos nga Pierre Thiffault, historian për themel Aerovision në Quebec. Jim Douglas, nga ana e tij, krijoi De Havilland DH 60 Gipsy Moth për Simulator, i ndihmuar nga David Malloch për të bërë liveries specifike. Ky avion është përdorur nga të dy pilotët në fjalë dhe është në dispozicion në FlightSim.com.

Në korrik 2011, Erik Bender përsërit idenë e tij për një paketë të plotë, me atë kohë, flota Emirates "dhe njoftoi, duke kërkuar në suksesin e arritur, qëllimi i tij për të vazhduar në këtë mënyrë. Kjo është shembulli i vetëm në fushën e zhvillimit freeware për PF. Kjo është bërë në nëntor 16th 2011 me flotën Egjipt Air Bender, ku përpiqet për të zvogëluar hendekun midis "freeware" dhe "payware" me montim disa karakteristika aeroplan që janë gjetur zakonisht në "payware shtesa" para.

Disa njerëz ndihmoi për të lira Erik Bender me kalimin e kohës. Në fillim të 2010, Eddy Belfiore, virtuale pilot dhe Video krijues, filloi një film të plotë gjatësi frymëzuar nga planet e fluturimit Askovich dhe u bashkuan Erik Bender si Administrator, gjithmonë vullnetarisht, e Rikoooo.com. Forumi, i menaxhuar nga moderatorët vullnetare, ka seksione të ndryshme; secili prej tyre ka një subjekt të saktë, dhe ajo lëvizjet e brendshme të duket si një aeroport (terminaleve dhe portat). Ajo ka grupe diskutimi, të cilat janë krijuar nga anëtarët e vetë, por edhe një "Fotografitë" seksionin (fotografitë 3000) dhe një "Video" një (1000 videos), të cilat ofrojnë anëtarëve të paraqitur realizimet e tyre. Lidhjet 120 000 regjistrohen çdo muaj mesatarisht, dhe deri në 2000 të njëjtën kohë çdo ditë, sidomos kur e reja shtesa janë putted online, për shkak se anëtarët janë informuar nga një buletin. Faqja e internetit ka 80,000 persona të regjistruar, me 1000 regjistrimet e reja mesatarisht çdo muaj, ndonjëherë 2000, me 3 për 5 ri shtesa mujore. Faqja e internetit paraqet një ekspozitë të përhershme të pikturave Jean-Pierre Michel, i cili është një piktor zyrtare e ajrit dhe hapësirës dhe një pasues i denjë i Paul Lengellé (1908-1993). Kjo është një përmbajtje krejtësisht të ndryshme, por një njeri i madh, kur faqet e internetit të tjera "vetëm" vënë shtesat online.

Pavarësisht nga kjo, për shkak të një përmbajtje origjinale me projekte ambicioze, Rikoooo.com është një rast i veçantë brenda qindra Flight Simulator dhe faqet e internetit të X-aeroplan, në traditën e çfarë ishte "Ailes Françaises" historia që nga vitet 100.

Ajo gjithashtu homazhet për Veri-amerikan shpikës simulim fluturimi PC, Bruce Artwick, i cili lindi nje komunitet ndërkombëtar të pasionuar të të gjitha moshave, e cila kujton magjepsje e fluturimit të shpendëve (simbolizuar nga miti Icare) gjatë Antikitetit. Por ai mund të mendoni për atë kur ai krijoi modelin e parë e fluturimit? Ajo Tributes për prekursorët e aviacionit too; si vëllezërit Wright, Clement Ader, dhe shumë të tjerë: lista është e gjatë.

konkurrenti Flight Simulator është X-Plane, krijuar nga Austin Meyer Amerikane (fletë-fletë Kërkimit) në 1988, që do të thotë rreth dhjetë vjet pas testeve të para Bruce Artwick së. Shpejt, Meyer inteligjente vendosi të propozojë imitues tij nën Mac, Linux dhe Windows, në kundërshtim me Microsoft, i cili krijoi FS vetëm nën Windows. A "grinden" u zhvillua, të udhëhequr kryesisht nga disa përdorues sesa vetë zhvilluesit. Vit pas viti, mund të themi se ka një fakt i qartë: Flight Simulator, për shkak të përparësisë së tij, u përhap shpejt në të gjithë botën për shkak të avionëve (të vjetra apo të reja) dhe peizazheve plotësuese numri Ne mund të përdorni me këtë softuer. Për fat të keq, X-avioni nuk është në këtë rast. Por krijuesi i tij Austin Meyer nuk është dekurajuar, ai vazhdimisht përditësime simulator tij me versionet e reja. Që nga fillimi i 2010, si Rikoooo.com donte që do të mbahen mënyrë formojnë këtë luftë parëndësishëm, demo X-Plane 9 u vënë online. Gjatë 2012 parë semestër, ai krijoi një installer automatike për X-Plane 9 e cila erdhi me Paul Glanville i Airbus A320. Një installer automatike për X-Plane 10 po vjen, dhe kontaktet me zhvilluesit të ndryshme të shkojnë në, të propozojë më shumë X-Plan shtesat. Në të njëjtën kohë, FS shtesa vënien on-line të vazhdojë me një ritëm të qëndrueshëm: ne mund të vini re Embraer A-29B Super Tucano nga Tim Gic Conrad dhe Aeroporti Ndërkombëtar i Los Angeles (KLAX) pamje nga Glen Johnson, në mesin e shumë nga ato të tjera gjatë pjesës së parë të 2012. Në dhjetor 16th 2011, Rikoooo.com krijuar një llogari në rrjetin social Facebook. Objektivi Bender-it është që të mbajë një kontakt të përhershëm me anëtarët, por edhe për të promovuar faqen e internetit në mbarë botën. Gjatë 2012, një garë e re fotografike është krijuar, menaxhuar nga Thomas Guiart (tomxsg). Çdo javë, një temë e re është propozuar dhe anëtarët votojnë dhe të zgjidhni fituesi vetë. "Simureal" seri, të përfshira në këtë sfidë, meriton një vëmendje të veçantë: me të njëjtin ritëm javore, një aeronautik photo vërtetë është botuar dhe pilotët virtuale duhet ta riprodhuar atë si besnikëri të jetë e mundur me simulator tyre. Me këto të shtëna, të publikuara gjatë këtyre konkurseve miqësore, ne e kuptojmë se fotografia tradicionale është një pjesë integrale e simulimit ajrit kompjuterike. Michel Lagneau vazhdon eksplorimin e tij dhe përshtatjen e aviacionit komercial për të rivendosur atë me Flight Simulator. Në mesin e dhjetë rrugëve publikuara gjatë 2012 parë semestrit, ne gjejmë në maj një përshtatje të re që vjen nga trashëgimia letrare. Kjo është "l'Incroyable Randonnée du Pacific Clipper sous Flight Simulator", nga libri «Long Way Shtëpi» nga amerikan Edmund «Ed» Dover, një ish-oficer radio për amerikane Airways Pan të. Ky libër tregon historinë autentike dhe të panjohur (në Evropë) i një hidroavion, Boeing 314, e njëjtë ajrore, booby-bllokuar në Nju-Re në dhjetor 7th 1941, të njëjtën ditë e sulmit të papritur në Pearl Harbour. Duke pasur parasysh rrezikshmërinë për të shkuar përsëri në Kaliforni përmes Oqeanit Paqësor, Pan Am urdhëroi ekuipazhin për të sjellë përsëri dyzet ton astar çmuar fluturuar duke fluturuar mbi Australi, Azi, Mesme-Lindore, Afrikë dhe Oqeani Atlantik. Ndalimi vend pas ndalimit vend, ne ndjekim udhëtim me sajë zhvilluesi Australian komentime Bruce Kennewell. Embellished me kapitullin IV ekstrakt përkthim Michel Lagneau-së, natyrisht me autorizim autorit. Pas ese biografike në lidhje me Jacques R. Hébert dhe Clyde Cornwall Fenton, është bashkëpunimi i tretë ndërkombëtar me një konotacion historik të kryer me Rikoooo.com. Për të përfunduar me një lulëzojë këtë semestër parë 2012, Erik Bender vë në internet në 14th të qershorit Royal Air Maroc-së, Atlas-Blue-së dhe të flotës Jet4you për FSX, si shkarkimit të lirë, natyrisht.

Një imitues i ri merr vetë biseduar rreth, Prepar3D, e cila u nis në qershor 2010 nga kompania amerikane Lockheed-Martin Corporation, dy emra të njohur në fushën aeronautik. Versioni 6th në publikuar në mars 2012. Lockheed-Martin ka blerë përsëri licencën FSX e Microsoft-it për të zhvilluar programet e tyre simulim. Sipas mendimit Erik Bender-it: "Prepar3D është një version FSX dytë, popullor dhe me një të ardhme! (...) FSX shtesat janë Prepar3D pajtueshme dhe anasjelltas, sepse ata kanë të njëjtën bazë, të përmirësuar, në rastin e Prepar3D-së ". Sipas kësaj dhe dështimit Fluturimi i (Imitues i ri i Microsoft filloi në shkurt 2012, por të braktisur 3 muaj më vonë), Bender vendosi shkathtësi përhershëm i FSX shtesa vënë online me Prepar3D. Në të njëjtën kohë, një version i dytë i flotës së AirFrance është e përgatitur, e cila do të përfshijë CRJ2012 SkySpirit1000 së (No VC) dhe njoftimet zonjë i cili është tani punojnë në AirFrance. Si foto konkurse të ketë një sukses të vërtetë, Thoms Guiart (tomxsg) ka organizuar gjatë vjeshtë / dimër 2012 dy konkurse të mëdha (Kartolinë & Winter Magic) me një partneritet me Saitek, e cila ka joysticks si shpërblime. Të dy konkurse hapni mes 100 dhe 200 garuesve që ishte një problem serioz edhe për gjyqtarët. Përndryshe, Top 20 i çdo garë tregojnë se fotografia virtual u bë një art duhur.

Nëse 2011 ka qenë vit i të gjitha ekseseve (pozitive apo negative), 2012 pa një progres të qetë, të hapur-mendje për të gjitha tendencat simulim.
Në agim të këtij 2013 vitit të ri, ekipi punon me Erik Bender është i përbërë nga: Thomas Guiart (tomxsg) bashkë-administrator, Mathieu Fédiakine (Absolam) Rikoooo së grafike artist dhe logo krijues Rikoooo dhe visuals të tjera, Laurent Lepot (Wolf29) më moderator lashtë dhe këshilltar, Julien (Moustikblanc31) moderator dhe këshilltar, por edhe një pilot i vërtetë, Valentin Witon (Airlink) dhe Jerome (jejetoulouse) asistent moderatorët dhe këshilltarët. Dhe sigurisht Michel Lagneau (michel95), i cili, që prej pesë vjetësh, ndjek projektin e tij për të përshtatur historinë komerciale aviacionit nën Flight Simulator.

Si përfundim, ne duhet të dëshirojmë që Erik Bender dhe partnerët e tij të vazhdojë me idenë e mëposhtme: Imagjinata në pushtet, dhe kjo, duke përdorur të gjitha teknologjitë kompjutera në lidhje me internet, pas aviacionit virtuale, të cilat ne nuk mund të mendoj se si ta ' do të jetë në disa vjet.


Gjuhë