Basa

Topik-ikon Gpws teu bisa dipake dina pesawat wae

Tambih deui
1 sataun 2 minggu ka tukang #760 by aamalk

Kuring dowlaoded sabudeureun 5 nambahkeun on aircrafts anu ngomong yén éta boga gpws tapi abdi dont ngadenge nanaon lamun im landing.do anjeun kedah ngaktipkeun eta wae atanapi gawéna otomatis?

Punten Lebet or Ngadamel akun ngagabung paguneman.

Tambih deui
7 bulan 1 week ago - 7 bulan 1 week ago #937 by DRCW

The FSX file sora nu diaktipkeun make payil dll na versi bit 64 ngaktifkeun aranjeunna ngagunakeun XML. Mun anjeun daring anjeun bisa ngarobah payil ieu leuwih kana XML
Gauge: dsd_fsx_xml_sound.gau
Sanajan ngaranna nujul kana FSX, gauge ieu ogé bakal dianggo dina FS2004. Hal ieu beurat dumasar dsd_xml_sound3.gau.

sintaksis Panel.cfg
gauge10 = dsd_fsx_xml_sound! Sora, 2,2,2,2,. / gauges / dsd_xml_sound.ini
gauge11 = dsd_fsx_xml_sound! Debugger, 420,550,600,80

Parobahan pangpentingna dina fungsi gauge nyaeta cara eta handles setélan polumeu. versi sateuacanna tina gauge nu dipaké rentang ti 0 mun 100 mun meunang / diatur kadar polumeu. Kuring geus robah kieu ka rentang dipaké ku DirectSound, -10000 (ngalambangkeun pisan, pisan sepi) kana 0 (ngalambangkeun volume pinuh). Mun robah ieu bade ngabalukarkeun masalah anjeun jeung kode anjeun aya, Anjeun tiasa nyetel hiji variabel (L: Old Jilid Control) maksa gauge deui ka metoda heubeul nanganan setélan polumeu. Tingali kahandap.

Pikeun maranéhanana anu teu dipaké versi samemehna ngeunaan gauge, unggal sora ieu dikawasa ku L XML misah: Variable (hereinafter disebut hiji LVar.) Anjeun ngadalikeun sora ku netepkeun variabel kontrol (LVar) kana nilai nu pakait mun aksi rék. Anjeun napelkeun LVars kana sora maké file konfigurasi. Sebutkeun file konfigurasi di panel.cfg, salaku parameter kalima keur "Sora" gauge unsur - tingali conto di luhur. gauge bakal nuturkeun metodeu di handap ieu di evaluating a disadiakeun file konfigurasi string:

1. Anjeun tangtukeun jalur relatif ku dimimitian deui ku 'titik' - ningali rumpaka sampel, luhur. titik Hal ieu sacara éféktif anchors kami dina folder FS utama. Dina conto di luhur, anu file .ini aya di FS utama gauges folder, tur mangka disebut dsd_xml_sound.ini. Anjeun teu dugi ka FS gauges folder, anjeun bisa nangtukeun mana wae folder anjeun resep wungkul tantangan anjeun mastikeun pamaké tungtung boga folder anjeun tangtukeun dina Sistim folder FS maranéhanana. Ieu métode dipaké ku versi sateuacanna tina gauge sora.

2. Alternatipna, Anjeun bisa nyusunna mangrupa jalur mutlak pikeun file konfigurasi Anjeun. gauge bakal kasampak up ngaran mumpuni jalur sorangan. Ku stripping kaluar ngaran gauge sorangan, urang nu ditinggalkeun ku jalur ka folder husus dimana gauge nu geus dipasang. Pikeun ngaran jalur ieu, anjeun bakal nambah folder husus sarta ngaran file pikeun file konfigurasi Anjeun. Contona, pesawat test biasa ieu dipasang dina folder disebut:
D: \ fsx \ Pesawat \ b777_300
Masang gauge nu di folder panel, sarta nangtukeun hiji file konfigurasi thusly:
gauge37 = dsd_fsx_xml_sound! Sora, 2,2,2,2, \ dsd_fsx_test_sound.ini
bakal ngahasilkeun hiji spésifikasi konfigurasi tina
D: \ fsx \ Pesawat \ b777_300 \ panel \ dsd_fsx_test_sound.ini - nempatkeun dina file konfigurasi dina folder panel pesawat urang, jeung gauge sora
Perhatikeun yén kalawan metoda ieu, euweuh 'titik' dina awal parameter panel.cfg string, tapi string dimimitian ku / atanapi \ karakter. gauge bakal ngubaran / na \ karakter sarua.

3. Mun gauge nu teu manggihan hiji titik atanapi slash karakter dina awal parameter string, bakal neangan string pikeun karakter titik ":" Lamun manggih salah, bakal nganggap nu geus disadiakeun jalur lengkep kaasup hurup drive, kana file konfigurasi sarta bakal nyobian muka eta tanpa pangaluyuan.
Kuring teu nyarankeun pendekatan ieu for teu nanaon lian ti pamakéan pribadi dina komputer Anjeun sorangan. Nangtukeun hiji senar file konfigurasi kawas "D: \ fsx \ gauges \ sound_config.ini" téh nanyakeun keur gangguan lamun aya dikabaran panel. Bener we teu nyaho dimana pamaké tungtung geus dipasang FS.

4. Mun gauge nu teu manggihan hiji ":" karakter, éta bakal ngira yén anjeun ngusahakeun tangtukeun jalur dina ragam sarua jeung di prosedur 2, luhur. Bakal append parameter string disadiakeun pikeun jalur mana gauge nu geus dimuat ti, nyadiakeun karakter slash sakumaha perlu. Tinggal ku conto pesawat test kuring, jeung gauge sarat ti folder panel, nyadiakeun string file konfigurasi kawas kieu:
gauge37 = dsd_fsx_xml_sound! Sora, 2,2,2,2, panel_sounds \ dsd_fsx_test_sound.ini
bakal ngahasilkeun hiji spésifikasi konfigurasi tina
D: \ fsx \ Pesawat \ b777_300 \ panel \ panel_sounds \ dsd_fsx_test_sound.ini

5. file konfigurasi standar. Mun euweuh file konfigurasi ieu dieusian, atawa lamun gauge nu moal bisa manggihan koropak nu dieusian, bakal ngagunakeun nami standar. gauge bakal kasampak up ngaran mumpuni jalur sorangan (dina hal anjeun atawa pamaké tungtung geus diganti deui,) jajan off ".gau" extension file, jeung nambahkeun ".ini" The file konfigurasi standar kituna téh dina folder sarua salaku nu gauge, jeung ngaran basa sarua. Metoda ieu kedah ngurangan sarat pikeun nangtukeun éta file konfigurasi dina loba kasus hébat. Catetan yen lamun gauge nyaeta ngagunakeun standar éta sabab teu tangtukeun file konfigurasi, éta saukur bakal ngalakukeun kitu tanpa ado salajengna. Sanajan kitu, lamun maké standar éta sabab teu bisa manggihan payil nu Anjeun dieusian, éta bakal pop up a kotak surat Windows nétélakeun kitu.

Nyieun éta payil Konfigurasi
The file konfigurasi dipaké pikeun sababaraha hal. Paling penting ieu geus ngadegkeun paring antara sora rék maén jeung LVars anjeun bakal make ngadalikeun sora maranéhanana. Lamun kasampak di file .ini sampel Listing di ahir dokumen ieu, anjeun bakal manggihan eta ngandung tilu lulugu bagian. Sahiji, hiji keur dilabélan [Sora] sarta salah ieu dilabélan [LVars]. Unggal ngabogaan Listing of éntri wilanganana. panomeran téh kumaha link antara sora jeung LVar ngadeg. Perhatikeun yén éta téh hiji-hijina significance ka panomeran anu éntri. Sora dina entri Sound00 geus loyog jeung LVar di Lvar00, sora di Éntri Sound01 geus loyog jeung LVar di Lvar01, jsb

Anjeun bisa geus kumpul ku kiwari, dina nangtukeun LVars dina file konfigurasi, anjeun ngan nyadiakeun nami bulistir. Anjeun teu nambahan "L:" di awal, atawa ", jumlahna" dina tungtungna. Ieu nganggur teu jeung kumaha anjeun bakal ngakses variabel dina XML, éta ukur relevan kana jalan anu C / C ++ gauge gawéna kalayan variabel ieu.

Sawaktos Anjeun keur nyieun éntri keur hurung diri di file konfigurasi anjeun, anjeun tiasa, upami hayang, tangtukeun volume bisa dilarapkeun ka sora keur dimuat. Tempo dua kahiji eusi sora dina sampel file .ini handap. pilihan Ieu mangpaat lamun anjeun, atawa pamaké ahir produk Anjeun, ngarasa sora atawa sora nu tangtu, sakumaha dirékam, teuing nyaring. Anjeun tiasa nangtukeun volume ka dipake sahingga teu boga nyusahkeun netepkeun eta dina gauge Anjeun. Nangtukeun setting volume dina cara kieu moal preclude anjeun ti ngarobah tingkat polumeu engké.

Sawaktos Anjeun keur nangtukeun sora dina file konfigurasi, gauge bakal turutan protokol nu sarua pikeun nangtukeun ngaran sora sakumaha hancana pikeun nangtukeun nami file konfigurasi. Anjeun tiasa make jalur relatif (dimimitian ku "titik" na ngarujuk ka folder dina tangkal folder FS) atawa anjeun bisa nyusunna mangrupa jalur mutlak, ngagunakeun jalur ka file konfigurasi salaku basa (ku nangtukeun hiji \ atawa / saperti karakter mimiti parameter string, atawa ku Listing hiji folder na file tanpa ngarah slash.) Tempo setelan sora kahiji dina sampel file .ini handap. Ieu hususna hiji folder disebut PanelSounds, ayana dina folder mana file konfigurasi ieu kapanggih, salaku lokasi pikeun file sora.
gauge nu moal pariksa ngaran sora individu dina waktos beban gauge. Sanajan kitu, éta bakal ngagunakeun kotak surat Windows ngabéjaan pamaké anu sora tinangtu teu bisa kapanggih lamun hiji usaha dijieun maén sora.

Setelan dina grup katilu, [config] anu unggal reviewed engké.

Gawe sareng sora
Ngadalikeun sora dibikeun, éta ngan hitungan netepkeun LVar na pakait kana nilai dibéréndélkeun di handap pikeun aksi rék:
1 (> L: SomeXMLControlVar, angka) bakal maén sora sakali, lamun taya parobahan dijieun pikeun volume atanapi pan setélan.
0 (> L: SomeOtherXMLControlVar, angka) bakal eureun sora lamun diputerkeun.
8 (> L: YetAnotherXMLControlVar, angka) munggaran bakal meunangkeun volume arus jeung setelan input pan. Ieu lajeng bakal nerapkeun eta sora sual, sarta tungtungna, jeung mimiti maén sora dina modeu looping.

variabel kontrol gauge tiasa nganggo nilai handap:
0 - Eureun Sora
1 - Play sora sakali, tanpa ngarobah polumeu atanapi pan setélan aya.
2 - Play sora sakumaha loop a, tanpa ngarobah polumeu atanapi pan setélan aya.
3 - Atur volume sora urang, ngagunakeun setting kapanggih dina variabel VolumeIn nu dieusian, tingali di handap.
4 - Cokot setting volume sora urang ayeuna, nempatkeun eta dina variabel VolumeOut nu dieusian.
5 - Atur pan sora urang, ngagunakeun setting kapanggih dina variabel PanIn nu dieusian.
6 - Cokot sora urang setting pan ayeuna, nempatkeun eta dina variabel PanOut nu dieusian.
7 - Play sora sakali, tapi mimiti Nyetél polumeu na pan kana setélan kapanggih dina variabel VolumeIn na PanIn.
8 - Play sora sakumaha loop, tapi mimiti Nyetél polumeu na pan kana setélan kapanggih dina variabel VolumeIn na PanIn.
9 - Cokot status looping sora urang. Bakal balik 1 lamun sora maén ieu looping, 0 lamun sora aya dina antrian mode sakali atawa henteu maén pisan.
10 - ngabongkar momotanana sora. Sora bakal otomatis unloaded on gauge kaluar, tapi lamun dina file sora anu badag, sarta anjeun dipigawé ku eta, anjeun bisa jadi hoyong ngabongkar momotanana langsung, sarta meunang balik mémori. Ieu parentah ogé bisa jadi mangpaat dina mangsa nguji. Anjeun tiasa nyieun parobahan sora na ngamuat éta, tanpa reloading sakabeh panel.
11 - Muat hiji sora, ngagunakeun alat sora Windows. Sacara standar gauge bakal nganggo alat sora Windows keur maén sora. Mun rék nganggo alat Windows sora (ilaharna kartu sora kadua, atawa alat sora USB) anjeun tiasa nganggo nilai 11 pikeun muka sora pikeun maén dina alat sora. Sakabéh paréntah lianna, lamun maranehna kudu muka sora saméméh mawa kaluar fungsi sorangan, bakal muka sora pikeun alat sora Windows. Mun rék nganggo alat sora, anjeun bakal kedah nganggo paréntah ieu munggaran muka sora saméméh anjeun ngalakukeun nanaon sejenna kalayan eta. Kedah ka alat sora jadi alat sarua salaku alat sora, sora bakal dimuat ngagunakeun alat sora aya. Upami anjeun hoyong sora maén liwat headset pamaké, upami hadir, anjeun tiasa nganggo nilai ieu. Lamun pamaké séjén teu gaduh headset, sora anu sarua bakal dimaenkeun ku sora naon alat pamaké teu boga. Kaasup kalayan pakét ieu téh utiliti anu bakal ngidinan pamaké pikeun eksplisit nangtukeun alat sora pikeun gauge pikeun ngagunakeun. Kuring nyangka nu ampir sakabeh kasus, utiliti ieu bakal teu diperlukeun. Bakal ngan bisa diperlukeun lamun pamaké karasaeun yén nilai standar Windows henteu luyu pikeun FS, tapi teu hayang ngarobah ingkar Windows.
12 - Salaku 11 luhur, tapi beban sora ngagunakeun alat sora Windows.

Dina Ayat config sahiji file .ini, item di handap bisa disetel. Éta téh kabéh ditémbongkeun kalawan nilai standar saluyu maranéhanana.

MaxSounds = 10
standar kasebut 10 tapi maksimum ayeuna 1000. (Sumuhun, anjeun baca nu bener!) Abdi teu tiasa ningali saha maké éta loba, tapi mémori anu disadiakeun dinamis kiwari, jadi euweuh nu cilaka di wates pisan tinggi. Nagara éta bakal ngijinkeun pamaké dedicated ulah loading leuwih ti hiji conto tina gauge dina panel sarua. Kuring geus katempo yen kajadian. Ngajaga maksimum ka jumlah sora nu sabenerna moal make bakal ngaleutikan duanana CPU na ingetan pamakéan ku gauge nu.

ErrorFlag = -1
Dina acara sababaraha jenis kasalahan kajadian, variabel kontrol nu gauge urang bakal disetel ka nilai ieu. standar kasebut -1. Anjeun tiasa nyokot naon nilai integer anjeun resep, iwal rentang ti 1 mun 99, nu ditangtayungan pikeun Paréntah sabenerna. gauge nu kiwari boga sababaraha Windows Pesen Buleud diwangun dina anu bakal muncul dina acara kasalahan. Kuring nyangka yén ngan hiji anjeun bakal kantos ningali baris lumangsung lamun gauge nu teu manggihan hiji file sora dieusian dina file .ini. Dina raraga betah ngarengsekeun masalah, bakal ngawartosan ka pamaké nu file teu kapanggih. Lamun kasalahan henteu lumangsung, sagala parobahan salajengna jadi variabel kontrol anu sora urang bakal dipalire. sora sejen bakal diprosés kumaha ogé.

GlobalCommands = DSDGlobals
Anjeun tiasa nyetel variabel ieu 3 nilai bermakna.
1 - eureun kabeh sora ayeuna maén.
2 - mutes sagala sora. Eta diatur volume urang maranéhna pikeun -10000, tapi teu eureun aranjeunna ti sabenerna maén.
3 - unmutes kabeh hurung saméméhna muted. Ieu restores setélan volume disimpen saméméhna maranéhanana.
Dina unggal hal, variabel bakal reset keur 0.

VolumeVarIn = dsd_xml_sound_volume_in
Paké variabel ieu nangtukeun volume netepkeun pikeun pamakéan ku paréntah SetVolume (3). Volume anu dieusian salaku nilai antara 0 (volume pinuh) jeung -10000 (100 db atenuasi, inaudible.) Dina prakték, sagala netepkeun kirang ti ngeunaan -3000 (30 db atenuasi) bakal inaudible.

PanVarIn = dsd_xml_sound_pan_in
Paké variabel ieu nangtukeun setting pan keur dipake kalayan paréntah SetPan (5). Pan ieu dieusian salaku nilai antara -10000 (kénca pinuh) jeung 10000 (katuhu pinuh). 0 ieu dipuseurkeun.

VolumeVarOut = dsd_xml_sound_volume_out
Paké variabel ieu pikeun nampa setelan volume Disalin ku paréntah GetVolume (4).

PanVarOut = dsd_xml_sound_pan_out
Paké variabel ieu pikeun nampa setelan pan Disalin ku paréntah GetPan (6).

LoopOut = dsd_xml_sound_loop_out
Paké variabel ieu pikeun nampa setelan loop Disalin ku paréntah Status Cokot Looping (9).

VolumePlayed = dsd_volume_played
variabel ieu otomatis bakal nampa setelan polumeu dipaké nalika panungtungan paréntah muter sora ieu dikaluarkeun. Catet yén tingkat polumeu ieu mungkin euweuh nerapkeun - eta bisa geus robah jeung paréntah SetVolume.

PanPlayed = dsd_pan_played
variabel ieu otomatis bakal nampa setelan loyang dipaké nalika paréntah antrian panungtungan ieu dikaluarkeun. Catet yén setting pan ieu mungkin euweuh nerapkeun - eta bisa geus robah jeung paréntah SetPan.

LoopPlayed = dsd_loop_played
variabel ieu otomatis bakal nampa setelan loop dipaké nalika paréntah muter panungtungan ieu dikaluarkeun.

LVARS sejen, ngaran teu selectable:

FSSoundIsOn:
Dina duanana FS9 na FSX, variabel ieu bakal balik 1 lamun sora FS urang nu aktif na 0 lamun aranjeunna henteu. sora nu gauge urang sorangan baris nuturkeun status sora FS - aranjeunna bakal Ngajempékeun lamun sora FS urang pareum atawa lamun sim keur direureuhkeun.

Heubeul Jilid Control:
Settable. Mun disetel ka 1, gauge bakal nganggo rentang volume heubeul 0 mun 100, kalawan 100 ngalambangkeun volume lengkep sareng 0 ngalambangkeun pinuh muted. Mun disetel ka 0, gauge bakal nganggo rentang DirectSound sabenerna, nu -10000 keur pinuh muted, mun 0, nu ngagambarkeun volume full. Catetan yen lamun gauge nu encounters nilai positif pikeun jilid dina [Sora] bagian tina file .ini, éta bakal ngira yén rék nganggo rentang heubeul tur bakal nangtukeun variabel ieu sasuai. Keur téhnisna condong, rentang DirectSound ngagambarkeun atenuasi di 100ths of decibel, jadi nilai -10000 ngagambarkeun hiji atenuasi of decibel 100. Ulah ngarobah variabel ieu sakali deui diatur - hal goréng bakal kajadian.

VoiceAvailable:
variabel ieu bakal nunjukkeun naha a alat sora misah nyaéta aya. Mulih 1 lamun sistem ngabogaan misah sora jeung sora alat Windows, sarta 0 disebutkeun.

FSVersionMajor, FSVersionMinor, FSVersionBuild:
variabel ieu balik inpo wincik tentang versi tina hiber simulator yén gauge nu geus ngajalankeun on.
FSVersionMajor mulih 9 pikeun FS2004 na 10 pikeun FSX. Disadiakeun bisi rék ngagunakeun sagala Vérsi kode husus di gauges anjeun sorangan.

SimConnected:
FSX Ngan. Mulih 1 lamun tumbu ka SimConnect didirikan sarta 0 lamun ieu mah.

FSSimIsPaused:
Mulih 1 lamun simulasi kasebut direureuhkeun, sarta 0 lamun teu.

SoundIsMuted:
Dina duanana FS9 na FSX, variabel ieu bakal balik 1 lamun gauge geus muted sora na 0 sorangan lamun sora teu muted.

UserMutedSounds
Dina duanana FS9 na FSX, variabel ieu bakal balik 1 lamun hiji gauge XML geus muted sora ku netepkeun variabel GlobalCommands ka nilai 2. Bari sora individu bakal bisa jadi unmuted ku netepkeun tingkat polumeu maranéhanana, sora moal otomatis unmute ku parobahan dina variabel sora atawa ngareureuhkeun status. Anjeun bakal kedah sacara manual unmute ku netepkeun variabel Global paréntah pikeun 3. Lamun sora tacan jadi muted, variabel bakal boga nilai tina enol.

ViewSystemStatus:
FSX Ngan. Disalin via SimConnect.
0 - Di luar (titik) tempoan.
1 - 2D view kabina
2 - 3D VC view
4 - ortogonal (peta) view
ViewSystemMessages:
FSX Ngan. nilai standar nyaeta nol. Mun disetél ka nilai non-enol, nilai ViewSystemStatus, luhur, bakal diterbitkeun dina Windows Pesen Box, tiap waktos eta robah. Jelas, pikeun experimentation wungkul.

TimeOfDay:
FS2004 Ngan. Mulih ka Time disebutkeun pegat variabel Day.

Conto .ini:
Iwal ti dua éntri munggaran di bagian [Sora], conto di handap illustrates nilai standar anu gauge bakal dipaké dina henteuna hiji nilai pamaké dieusian, atawa dina henteuna hiji file konfigurasi sakabehna. Asupna Sora munggaran illustrates spésifikasi tina sora ayana dina hiji folder ngaranna PanelSounds, kalawan map ieu keur ayana dina folder panel pesawat urang. Dua éntri Sora mimiti némbongkeun spesifikasi hiji nilai volume bisa nangtukeun mun sora keur munggaran dimuat ku gauge nu. Éntri kahiji jeung katilu ngagambarkeun spesifikasi ti hiji payel, dina folder a, kalawan folder nu keur aya di folder nu sami salaku file konfigurasi.

[Config]
MaxSounds = 10
GlobalCommands = DSDGlobals
VolumeVarIn = dsd_xml_sound_volume_in
PanVarIn = dsd_xml_sound_pan_in
VolumeVarOut = dsd_xml_sound_volume_out
PanVarOut = dsd_xml_sound_pan_out
LoopOut = dsd_xml_sound_loop_out
VolumePlayed = dsd_volume_played
PanPlayed = dsd_pan_played
LoopPlayed = dsd_loop_played

[Sora]
Sound00 = \ PanelSounds \ dsd_xml_00.wav, -1500
Sound01 =. \ Sora \ dsd \ dsd_xml_01.wav, -2000
Sound02 = Sora \ dsd \ dsd_xml_02.wav
Sound03 =. \ Sora \ dsd \ dsd_xml_03.wav
Sound04 =. \ Sora \ dsd \ dsd_xml_04.wav
Sound05 =. \ Sora \ dsd \ dsd_xml_05.wav
Sound06 =. \ Sora \ dsd \ dsd_xml_06.wav
Sound07 =. \ Sora \ dsd \ dsd_xml_07.wav
Sound08 =. \ Sora \ dsd \ dsd_xml_08.wav
Sound09 =. \ Sora \ dsd \ dsd_xml_09.wav
Sound100 =. \ Sora \ dsd \ dsd_xml_100.wav
Sound999 =. \ Sora \ dsd \ dsd_xml_999.wav

[LVars]
Lvar00 = dsd_fsx_sound_id_00
Lvar01 = dsd_fsx_sound_id_01
Lvar02 = dsd_fsx_sound_id_02
Lvar03 = dsd_fsx_sound_id_03
Lvar04 = dsd_fsx_sound_id_04
Lvar05 = dsd_fsx_sound_id_05
Lvar06 = dsd_fsx_sound_id_06
Lvar07 = dsd_fsx_sound_id_07
Lvar08 = dsd_fsx_sound_id_08
Lvar09 = dsd_fsx_sound_id_09
LVar100 = dsd_fsx_sound_id_100
LVar999 = dsd_fsx_sound_id_999

édit panungtungan: bulan 7 1 week ago ku DRCW.

Punten Lebet or Ngadamel akun ngagabung paguneman.

  • Teu meunang: nyieun topik anyar.
  • Teu meunang: walon.
  • Teu meunang: pikeun nambahkeun attachements.
  • Teu meunang: edit talatah Anjeun.
Time nyieun kaca: 0.109 detik
Basa